Magdolna, Léna
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nehéz elhinni, hogy egy évtizede rejtőzött ez a kép.

  Puskás Ferencet élete utolsó évében a rangos "Golden Foot" hírességek csarnokába is beválasztották. Az még érthető, hogy a súlyosan beteg legenda nem tudta személyesen átvenni az elismerést, de hogy a díj honlapján miért Szöllősi György feszít Puskás fényképén, arra nincs magyarázat.

  A Nemzeti Sport főszerkesztője esetleg csinálhatna egy riportot a Puskás-ügyek nagykövetével, hogy miként lehetséges az ilyesmi.

  (A csodálatos találatot nagyon köszönöm kedves barátomnak, aki küldte.)

 • Persze, ha elárulom, hogy az alig két és fél ezres városkát Villánynak hívják, az üzemudvar meg a Gerééké, akkor egyből érthető, hogy mit keresnek ott a franciák. Idén június 9-én és 10-én hatodik alkalommal rendezik meg a Gere Jazz Fesztivált, ahol az országszerte körbe-körbéző, megszokott előadók mellett lesz pár nagy név is. Például Snétberger & Stockhausen, na meg ugye a Nouvelle Vague.

  Hogy mennyire jazz az, amit ők csinálnak (vagy amit a fellépők többsége), arról remekül el lehetne vitatkozni egy pohár Kopar felett, de hát annyi minden másról is el lehet vitatkozni, szóval maradjunk abban, hogy tök mindegy. Jó kis zene, az a lényeg.

  A Nouvelle Vague amúgy nem sokkal később ismét visszatér Magyarországra, és akkor már nem is egy ekkora városkában, hanem egyenesen egy községben lépnek fel.

  Bemelegítésnek itt egy Dead Kennedys-feldolgozásuk, amely témájában tökéletesen illik a boros eseményhez:

 • Abból, hogy Simicskó István képviselőnek és sokszor reklámozott harcművészünknek hirtelen fontos lett, hogy a magyar kutyafajták kapjanak valami mérsékelten hasznos elismerést Magyarországtól. Legalábbis Tikli Attila, fehérgyarmati fideszes képviselőnk elmondása alapján így történt (1:54-től magyaráz ő). Aztán erre a vonatra ült fel ezek szerint mindenki, hogy ők is kérnek elismerést akkor.

  Ezúton meg kell akkor követnünk olvasóinkat, hiszen eddig úgy tudtuk, hogy a Földművelésügyi Minisztérium volt a Fidesz legjobb ötletének gazdája. Tényleg szuper az egész, lényegében semmibe nem kerül, semmilyen következménye nincs, mégis egyszerűen boldog lesz tőle rengeteg ember. Megköszönhetjük az akkor még honvédelmi államtitkárként a kutyaelismerésekre is odafigyelő Simicskónak. Ami nem véletlen egyébként, Simicskóról lehet tudni, hogy szívesen lenne kutyakiállításon küllembíró.  

  Ehhez képest külön vicces, hogy Semjénék épp megadóztatták volna a kutyatartást. Itt mondjuk azonnal tüntetés szerveződött, amitől meg is ijedt a kormány, és gyorsan visszavonták ezt a típusú új adót. 

 • Így néz ki a Kolozsvári Napok alkalmából készített vacsora a helyszínen, szombat este.

  "Az asztalon tészta, nachos, fagylalt és bor volt, és természetesen bárki, aki arra járt, asztalhoz ülhetett", olvasható egy beszámolóban a Facebookon. Ezt írták a asztalról: "az emberek barátságosan, mosolyogva érdeklődtek mi fog itt történni. Nézték, fényképezték az asztalterítést. Dicsérték a szervezőket. Senki nem rohanta meg az ingyen kaját. Hihetetlenül civilizált és derűs volt minden."

  Tehát nem túlárazott, éjszakára a patkányoknak kitett pecsenyéseket kell kerülgetni, hanem valóban együtt van mindenki.