Natália
-3 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mint ahogy Colin Furze tette Angliában. Bele is lehet menni. Minden további szövegelés helyett, íme, a videó:

 • Pedig még tíz éve is azzal kecsegtettek bennünket, hogy a technológiai fejlődés majd a javunkra válik, és megkönnyíti a mindennapjainkat. A Gizmodo ásott elő most egy csaknem tíz évvel ezelőtti, 2007-es NBC-riportot, melyben szuperizgalmas dolgokat jósolnak - melyek aztán nem következtek be, sem Amerikában, sem máshol. Ami viszont igen, abban sincs sok köszönet.

  ujj.png

  "2017 van. Öntudatlan állapotban kórházba szállítják (ez már önmagában nem túl vidám - IB), és önnél se személyi nincs, se orvosi leletek a korábbi betegségeiről. Szerencsére azonban egy bőr alá ültetett chipben minden ott van. Húsz éve még science fiction lett volna, most már biometrikus valóság" - jövendölték, de hát ez most is sci-fi, és nem csak Magyarországon az. Pedig a technológia már meg is van hozzá, de mintha ma már kevesebben lelkesednének az ötletért, hogy beültessenek egy chipet a bőrük alá.

  A műsor további jóslatai: útlevél helyett ujjlenyomatok és írisz-szkenner a repülőtereken; a terroristákat ezrek közül is kiszúró arcfelismerő programok; sőt, a lakáskulcsunkat és a bankkártyánkat is kiválthatjuk az ujjlenyomatunkkal. 

  Ezek közül egyedül a disztópiába illő arcfelismerés terén volt érezhető haladás, minden más szempontból megállja a helyét, hogy az elmúlt évtizedben nem láttunk sokat ebből a technológiai fejlődésből. De még rosszabb, hogy már nem is nagyon akarunk - az elmúlt tíz év arra pont jó volt, hogy a 2007-ben még meglévő optimizmust is eloszlassa.

 • Ebben az indonéz nemzeti parkban megszokták már az ember közelségét az üstökös makákók, ezért merészkedtek (a merészkedés enyhe kifejezés) ennyire közel a fotóshoz, akinek így sikerült egy olyan sorozatot lőni róluk, mintha bármelyik budapesti szórakozóhelyen bulifotózna.

  Miközben megnézik ezt az öt fotót, gondoljanak a saját instagramjukra egy átlagos péntek estén, és sokkal viccesebb lesz minden, meglátják:

 • Egyre gyakrabban jön szembe a Facebookon olyan nyilvános albérlet kereső poszt, ami csak egy képből áll, rajta a legfontosabb információkkal. Ágota és lánya is így próbálnak most lakást találni,  jelenleg 700 megosztásnál tart a posztjuk, elég sok biztató kommentet is kapott, szóval elég jó módszernek tűnik.