Hajnalka
-1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És ez mi más lenne, mint egy luxusóra, amiben van egy csepp a világ legöregebb whiskey-jéből. Nincs sok értelme? Persze hogy nincs. A svájci Louis Moinet óragyaártó nem is csinált sokat az 1862-es Old Vatted Glenlivet-vel felturbózott órából, a sima acél verzióból negyven, az aranyozottból tíz számozott, gyűjtői példány van csak. Az mondjuk jó kérdés, hogy ha van arany is belőle, ki a fene venné a gagyi NB2-es acélt. Ha már cikinek érzi a Rolexet, gyorsan kapjon össze 46 ezer svájci frankot (alig több mint 13 millió forint), és siessen rendelni, amíg a készlet tart! (via)

 • Szerintem egyértelműen Vin Dieselnek kéne szinkronizálnia az asztrofizikust, de vannak azért még jó ötletek a videóban:

 • Lehet, hogy csak a macskás szubkultúra rezdüléseit még felületesen sem követő emberek számára újdonság ez, mindenesetre a dekadens nyugaton egészen meglepő divathullám van terjedőben.

  Ahogy a Washingon Post gyönyörűen eufemizálja a dolgot, "sokan szőrös gyermekként kezelik házi kedvencüket, de ezen belül is van egy szűk csoport, akik 

  a következő szintet képviselik a háziállatok humanizációja terén, és macskaalom használata helyett megosztják vécéjüket állataikkal.

  A macskák vécéhez szoktatása állítólag meglepően egyszerű és hatalmas előnyökkel jár, legalábbis a dologban hívők és hittérítők szerint:

  • nincs a büdös macskaalom orrfacsaró szaga,
  • nem hordja szét a macska a lakásban az almot,
  • nem kell takarítani az almot.

  Persze a vécét azért le kell húzni a macska után, mert erre még nem sikerült megtanítani őket.

  Azt adatok hiányában lehetetlen megmondani, hogy mekkora a macskavécés tábor, és növekszik-e, mindenesetre két új könyv is megjelent a témában, és az Amazonon is lehet kapni "vécére szoktató csomagokat", ezeknek pedig több száz értékelése is van, tehát valakik tényleg veszik, kipróbálják és értékelik is őket.

  Ha szeretné megtudni a részleteket, a Washington Post cikkében tényleg majdnem minden benne van.

 • Elképzelhetetlenül sok előnye lehet annak, ha az ember legjobb barátja űrhajós. Hogy csak egyet mondjak most, olyan jegygyűrűje lehet, amilyen senki másnak az égegyadta világon. Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség francia űrhajósa posztolta nem rég az alábbi képet a Nemzetközi Űrállomásról, a következő kommentárral:

  A másfél kilós kézipoggyászomban hoztam magammal a nyáron házasságot kötő barátaim jegygyűrűit. Épp időben fogok visszatérni, hogy a tanújuk lehessek. 

  Ha jól olvasom a gyűrű belső oldalán a vésetet, a nagy nap augusztus 14-én lesz. Ha valamivel, akkor ezzel az űrt megjárt gyűrűpárral és az asztronauta tanúval bizton lehet majd mondani, hogy ez a házasság a mennyben köttetett.