Magdolna
19 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hol máshol integethetne a forgalomnak az oldalkocsis motorban ülve egy megtermett medve? Persze, mindez nem egy véletlenül elkapott jelenet. A helyi cirkusz forgatott egy vírusvideót, hogy promózzák a fellépésüket. 

 • Nagyon kellemetlen kis videóra hívta fel figyelmünket egy olvasónk,  mégpedig a T-Systems másfél évvel ezelőtti reklámjára, amiben Ádám a 32 éves hacker bemegy hivatlanul egy jófajta brainstormingra, és mindenkinek név szerint megköszöni, hogy segítettek neki megkönnyíteni a dolgát. De mit mond Andrásnak, az IT-sok gyöngyének? Mit mondana neki most? Ki jelentene fel kit? 

 • Tette mindezt a 104. Tour de france 19., Embrun és Salon-de-Provence közti szakaszán. Az Ördög pedig nem más, mint a verseny egyik - ha nem a leglelkesebb - szurkolója, a német Didi Senft, aki évről évre ugrál ördöglemezben a Touron az utak mentén.

 • 25xp-moonbag-master768
  Fotó: Sotheby's

  Ebben hozta haza az első kőzetmintákat a Holdról Neil Armstrong, de a zsák kalandos története csak ezután kezdődött. 1969-ben el is tűnt a NASA raktárából, majd egy kansasi múzeum menedzserének garázsából került elő, akit 2014-ben azzal vádoltak meg, hogy ő lopta el a Johnson űrközpontból.

  Háromszor került ezután árverésre, de senki nem akarta megvenni, míg 2015-ben 995 dollárt adott érte egy chicagoi ügyész, Nancy Lee Carlson. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy tényleg egy Holdat megjárt zsákról van-e szó. Pláne, hogy arról, amelyik először járta meg a Holdat.

  Miután a NASA-nál megbizonyosodtak az eredetértől, nem akarták visszaadni a tulajdonosának, aki peres úton szerezte vissza az űrügynökségtől. Carlson ezután a zsákot a Sotheby's aukciós házba vitte, ahol már 2-4 millió dollárra becsülték az árát.

  Most 1.8 millióért kelt el, ami némileg alulmúlta a várakozásokat. Az aukciós ház szerint azért, mert a gyűjtők nem szeretik az ilyen problémás eseteket.

  (Reuters)