Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kisiklott egy vonat Esztergomnál szerdán, és emiatt még mindig pótlóbuszokkal kell közlekedni a vonal egy szakaszán, Esztergom és Dorog között. 

  Egy olvasónk kaotikus állapotokról számolt be. „Harminc percet késett az a vonat, aminek 7.15-kor kellett volna indulnia Esztergomból. Egy csomó állomáson nincs fűtött váró, még ott sem, ahol van állomásépület. A szokásos három kocsi helyett egy kocsit küldtek, ami persze már Piliscsabán fullon volt. Ráadásul akkor már a következő vonatra várók is erre akartak felszállni.”

  A műszaki mentés várhatóan kora délutánig tart.

 • 15542106 671306113042533 2032392005443935481 n?oh=164eaca8dac00e

  A NIF Zrt. egy látványos animáción mutatta be, hogy néz majd ki a 62 kilométeres autóút. Az építkezés februárban kezdődik, a tervek szerint 2019 őszén már használhatjuk. A zsúfolt, sok településen áthaladó 44-es főút forgalma terelődik majd át a kétszer kétsávos gyorsforgalmi útra. A sebességhatár 110 km/óra lesz, így Békéscsaba akár 45 perccel is közelebb kerülhet Kecskeméthez és Budapesthez.

 • Lengyelországban hamarosan digitális okmányokkal váltják fel a hagyományos papíralapúakat, igazoltatásnál elég lesz felmutatni a mobilt, benne a személyivel, jogosítvánnyal vagy az autó papírjaival.

  A digitális dokumentumok egyelőre csak opcionálisak lesznek, aki a hagyományos okmányoknál maradna, megteheti.

 • Már tavaly augusztus óta létezik, de én csak most fedeztem fel azt a Twitter-fiókot, ami zseniálisan ötvözi az ismeretterjesztést a fáradságmentes, automatizált adatfeldolgozással.

  A Hubble Live nevű csatorna tulajdonképpen nem tesz mást, mint folyamatosan kiírja, hogy éppen ki dolgozik a távcsővel, pontosan melyik eszközt használja, és mit néz vele. Sajnos a posztokban szereplő fényképek nem az épp aktuálisan látott látványt mutatják, hanem csak a figyelt területet, egy-egy korábban készült asztrofotó segítségével.