Bence
11 °C
25 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha bejön a Károly herceg által is támogatott kísérlet, melynek célja a biológiai sokféleség fenntartása, illetve elősegítése a királyi parkokban, akkor valószínűleg igen, a birkák ugyanis több szempontból is hasznosak lehetnek.

  A juhok gyengédebbek a földdel, mint a traktorok vagy a fűnyírók.

  - mondta Tom Davis, az állatokra vigyázó juhász, hozzátéve azt is, hogy a birkák az elvadultabb részeken legelnek, egyúttal pedig a magokat a földbe nyomkodva gondoskodnak a jövő évi csírázásról is.

  TELEMMGLPICT000137958841 trans NvBQzQNjv4BqeK8ehqBZJSTiVTgumtath
  Fotó: Geoff Pugh / Telegraph

  A Londonban legelésző hat állat egyébként mind ritka fajta, azért választották ki őket, mert a kereskedelmi célokra tenyésztett fajtákkal ellentétben a természetes vegetáción is elélnek, nincs szükségük további élelemre. Az állatok amúgy ingázók, reggel kilenctől délután ötig dolgoznak, utána pedig szépen hazamennek a londoni Mudchute farmra.

  Utoljára a harmincas években legeltek birkák a királyi parkokban, de ha a projekt sikeres lesz, megint gyakran lehet majd velük találkozni a fővárosban.

  (MTI/Telegraph)

 • Dezső Andris vesse az első követ arra, aki szerint nem iszonyú menő 100 km/órás sebességgel zúzni gördeszkával:

  Az International Downhill Federation promóciós kisfilmjében pont ezt csinálják, a szeptemberi Killingtonban tartandó eseményükre hívva fel a figyelmet.

 • Az oroszok nem viccelnek, ha vodkáról vagy kerti törpéről van szó. A Moszkvától száz kilométerre fekvő Chismenában például ilyen csodás példányokat lehet beszerezni, ne hagyja ki, ha arra jár: