Emánuel
3 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Girls Aloud egykori tagja, de az X Factor zsűritagjaként is ismert Cheryl és a nála tíz évvel fiatalabb Liam Payne (a One Direction fiúcsapat tagja) kisfia szerdán született meg, és három teljes napig sikerült is eltitkolniuk ezt a nyilvánosság és a bulvársajtó elől.

  A 33 éves Cherylt második férje után még Cheryl Fernandez-Versininek hívják, de még többen ismerik Cheryl Cole-ként abból az időből, amikor még az egykori angol válogatott futballista, Ashley Cole felesége volt. Az ő terhességéről pár hónapok óta pletykáltak, mielőtt februárban egy nyilvános fotósorozattal üzent volna mindenkinek. Azt is tudni vélik, Cheryl azért titkolta sokáig a hírt, mert a korábbi kapcsolatai balul végződtek, és nem akarta, hogy a mostanit is elkiabálják.

  Szombat este aztán a brit pop álompárjának mindkét tagja bejelentette a hírt az Instagramján, ezzel évekre megvan a stabil téma a Daily Mail és a Sun számára, hiszen Cheryl már a Girls Aloudban is a legjobb csajnak számított, Payne pedig milliós női rajongótáborral rendelkezik, kettejük kisfia egész biztos minden brit újságolvasót érdekel majd.

 • Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy igazi viccmester! A múltkor megpofozta és lediktátorozta Orbán Viktort, most pedig a BBC készített interjút vele, minden jel szerint azután, hogy meghúzta a móka kólás flaskáját, ugyanis az interjú ezekkel a mondatokkal kezdődik:

  C7q1b0hU8AAkyko

  A BBC riportere Katya Adler a 60. születésnapját ünneplő Európai Unió kapcsán arról kérdezi Junckert, hogy mit szól ahhoz, hogy az Egyesült Királyság nélkül fognak ünnepelni. Magyarul lefordíthatatlan a vicc, de az "elephant in the room" kifejezés arról szól, hogy van egy látványos, mindenki számára nyilvánvaló probléma, amiről senki nem szeretne beszélni.

 • Fotó: Huszti István
  Fotó: Huszti István

  A Publicus szombaton publikált párt- és politikusnépszerűségi eredményeit bújva jöttek szembe az alábbi arányok, amelyek a vezető magyar politikusok ismertségére vonatkoznak: 

  • Orbán Viktor: 96%
  • Gyurcsány Ferenc: 95%
  • Vona Gábor: 92%
  • Botka László: 81%

  Botka és Vona számait még értem, de a másik két adatot látva az emberben azért felmerül, hogy mégis kik lehetnek azok a honfitársaink (a reprezentatív felmérés szerint 4 illetve 5 százaléknyian vannak), akik

  soha a büdös életben nem hallottak még Orbán Viktorról és Gyurcsány Ferencről?

  Kínzó kérdés ez, segítsenek megtalálni a választ rá!

  Mi lehet az oka, hogy valakik nem ismerik Orbánt vagy Gyurcsányt?

  • 1396
   Fogalmam sincs, de irigylem őket.
  • 542
   Ezek az emberek (ezerből húszan) mind vicceltek a válaszadáskor.
  • 145
   Szó szerint egy kő alatt éltek az elmúlt közel 30 évben.
  • 145
   Súlyos memóriazavarral küzd a lakosság néhány százaléka.
  • 70
   Remetékről beszélünk, akiknek valahogyan mégis van vezetékes telefonjuk.
 • Szombat délben egy New York-i bemutató repüléssel megkezdte amerikai turnéját a francia légierő műrepülő köteléke, a Patrouille de France.

  A két ország közti barátságot centenáriumi repüléssel ünneplő nyolc Alpha Jet sugárhajtású kiképzőgép tulajdonképp az Egyesült Államok I. világháborúba lépésére emlékezett a látványos repüléssel: az USA ugyanis 100 évvel ezelőtt, 1917. április 6-án üzent hadat Német Császárságnak, és ezzel a lépéssel tulajdonképp Franciaország (azaz az antanthatalmak) oldalán vette ki részét az egész világra kiterjedő harcokból.

  A francia trikolórt húzó francia kötelék a francia ajándék Szabadság-szoborral elég jól néz ki: