Jenő
3 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hány ország van, ahol a legnagyobb város nem a főváros?

  Negyvennégy.

  Köszönjük a figyelmet.

 • Az ősi kéziratok mellett Elvis Presley bibliáját is megnézhetik a látogatók a szombaton megnyíló washingtoni Bibliamúzeumban. Az 500 millió dollárból létrehozott, nyolcemeletes intézmény az amerikai fővárosban, a Capitoliumtól a Lincoln-emlékműig húzódó nemzeti park, a National Mall szomszédságában nyitja meg a kapuit.

  Az intézmény bejáratánál felállított 11,2 méteres magas rézkapuba a Teremtés könyvének első nyolcvan sorát vésték. A múzeum büszkélkedhet a világ legnagyobb, magánkézben lévő Tóra-gyűjteményével. A látogatók bibliai történetekből kiragadott jeleneteken sétálhatnak keresztül, és egy Jézus korabeli közel-keleti faluba is bepillanthatnak.

  A 40 ezer négyzetméteren elterülő múzeumban digitális idegenvezetés és a Bibliával kapcsolatos kérdéseket megválaszoló interaktív bemutató is várja a látogatókat. Az intézmény tetején kialakított kertben a Bibliában említett növények kaptak helyet. A múzeumba ingyenes a belépés.

  (MTI)

 • Leglábbis Bruce Beach szerint. A nyugdíjas kutató 1980-ban, még a hidegháború idején építette az atombunkert egy Horning's Mills nevű faluban, Kanadában. A bunker 42 darab kiszuperált buszból készült, amit 45 centiméter vastag betonréteggel fedett, mindezt 4 méter mélyen a föld alatt. Beach ötven éven dolgozott a menedékhely terveinek tökéletesítésén és felépítésén, munkáját önkéntesek segítették.

  Az "Ark Two" (Noé bárkája után lett ez a neve) áramellátásáról dízelgenerátorok gondoskodnak (három hónapig garantált az áramellátás), van benne dekontamináló helyiség, rádiós központ, két konyha, kápolna, komplett víz- és szellőzőrendszerrel van ellátva és ha nagyon kell, a hálóhelyiségekben 500 embert lehet elhelyezni.

  A menedéket elsősorban abból a célból építette Beach, hogy az "földalatti árvaházként üzemeljen, és az új generáció megmenekülhessen egy nukleáris apokalipszis idején", azaz a tervek szerint a bunker lakói nagyrészt gyerekek lennének, ha bekövetkezne a katasztrófa.

  "Megmondjuk az embereknek, hogy a gyermeked számára van helyünk, de neked nincs. Ez a természet rendje, ez egy mentőcsónak."

 • A Dolce & Gabbana divatcég dobta piacra, a díszdobozban egy-egy fél kilós zacsi spagetti, penne, mista corta és paccheri figyel, eredeti olasz mind, nyilván, és a csomagolást a legmenőbb divatdiktátorok tervezték, nem mintha attól finomabb lenne a tészta. És ez így, limitált kiadásban, 95 euró, vagyis 30 ezer forint. Nagyon remélem, hogy a Louis Vuitton még karácsony előtt visszavág valami rendes dizájnerszalonnával, amit az igényes fogyasztó kizárólag Armani-kenyérrel burkol be a progresszív és divatos, mégis hagyománytisztelő egészséges táplálkozás jegyében.

  dolce.png

  (A rendelésért erre tessék, mielőtt elfogy, mert csak 5000 darabot gyártanak le a szupertésztából.)