Sámuel, Hajna
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jó, jó, nyilván, almát körtével, filmet játékkal, pláne trailerek alapján jó nagy hülyeség összeméregetni, de maradjunk annyiban, hogy a Battlefront 2 így másfél perc alapján valami pusztítóan királynak ígérkezik:

 • A fenti szavakkal kért elnézést a szélsőjobbos Breitbart News Lukas Podolskitól, miután a spanyol embercsempész-bandákról szóló cikkét az ő képével illusztrálta. A cikk arról szólt, hogyan visznek át embercsempészek jetskin bevándorlókat Spanyolországba a Gibraltári-szoroson át. Ehhez egy olyan képet használtak, ami a 2014-es brazíliai világbajnokság idején készült, és Podolski egy jetskin látható, amint éppen a victory jelet mutatja ujjaival. A kép miatt a 130-szoros német válogatott ügyvédje tiltakozott a lapnál.

   

 • A világ orrszarvúállományának 80 százaléka Dél-Afrikában él, az állatok a 20 században már majdnem kihaltak, de sikerült a fajt életben tartani. Az orvvadászat, viszont továbbra is probléma.

  Az ország egyik legnagyobb tenyésztője, John Hume azt találta ki az illegális kereskedelem ellen, hogy az orrszarvútülkök úgyis visszanőnek, úgyhogy mindig levágta azokat a sajátjairól és most már elég sok összegyűlt ahhoz, hogy árverést rendezhessen belőlük.

  Erre végül meg is kapta az engedélyt,  augusztus 21. és 24. közötti árverésen 264 orrszarvútülköt bocsáthat árverésre. Ezek csak belföldön értékesíthetőek, a n emzetközi kereskedést egy ENSZ-konvenció tiltja. 

  Az orrvadászat ellen fellépők szerint viszont Dél-Afrikában nincs belső piac az orrszarvútülökre, és a helyi kereskedelem megnyitása azt eredményezi, hogy illegálisan fogják kicsempészni a tülköket az ázsiai feketepiacokra.

 • A Facebookon indult el az a civil kezdeményezés, aminek a célja, hogy segítse a sulikezdés előtt a tanszerekhez jutásban a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket. Tudja, hány ilyen gyerek van? Sokkolóan sok: a hivatalos statisztikák szerint is több mint félmillió.

  A Tanszergyűjtés rászoruló gyermekeknek kezdeményezés lényege: akinek van bármiféle olyan, még használható tanszere vagy iskolai felszerelése, amire már nincs szüksége, vagy a munkahelyén olyan papíráru, amit tud nélkülözni, augusztus 25-29-e között vigye be az első kerületi Zöldike klubba. Toll, ceruza, radír, ecset, de akár tolltartó, iskolatáska, bármi jöhet... De minek is sorolom, itt a kezdeményezés Facebook-oldala, olvassák el, és segítsenek.

  tanszer