Magdolna, Léna
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • nsz

  Nemrég zajlott le a Nagyszínpad nevű verseny döntője, ami az MTVA, a Volt Fesztivál és az MVM nagy közös zenés projektje. Az eseményen fellépett a Fran Palermo zenekar vendégként, és a koncertről felvétel is készült a Petőfi Tévére, ami itt érhető el, ki tudja még meddig. Szerencsére azóta az Indavideóra is felkerült a felvétel:

  Eddig minden rendben, egy zenei és ifjúsági csatorna csak vegye fel és tegye elérhetővé a koncerteket. Azonban valahol fél perc után egészen furcsa kezd lenni a felvétel. A hang tempója össze-vissza ugrál, fel-le gyorsul, hol hélium hangja van az énekesnek, hol iszonyatos mély baritonja. Valljuk be, hogy annak ellenére, hogy vér ciki és totál igénytelenség egy videót így feltölteni a közmédiának, azért baromi vicces is, hogy akaratukon kívül elsőként megcsinálták a Youtube-on oly' népszerű Shreds-videót Magyarországon. (Az csak bónusz, hogy sikerült a felvételen elrontani a dal címét is.)

  A Shreds-videók lényege, hogy szándékosan elrontják, fel-le gyorsítják ismert előadók koncertfelvételeit, mintha azok tényleg annyira borzalmasak lennének, mint a Kings of Leon ezen a videón.

  Állítólag maga az adás nem ilyen volt élőben, de más koncertekkel is történhetett hasonló eset, bár ehhez egyelőre nincsenek videóink.

 • Az Időkép hőtérképe szerint már csak a hegycsúcsokon van néhol 25 fok alatt a hőmérséklet, egyébként pedig jön a kánikula. Ilyen vörös lett az ország: 

  És ha már itt a nyár, akkor döntsük is el egyszer s mindenkorra:

  Ön szereti a nyarat?

  • 564
   Nekem mindegy, csak fröccs legyen.
  • 553
   A kénköves pokol hevével gyűlölöm a nyári évszakot, 22 fok fölött szeretnék meghalni
  • 473
   Imádom, a kánikula a barátom, áció, káció, vakáció!
 • 02map.gif
  Fotó: inaplo.hu/neon

  Igen, igen tudom, volt már egy csomó hasonló kezdeményezés. Itt a legújabb, szép, átlátható, logikus a bontása és benne vannak a régiek is. Lehet keresni neonfeliratokat aszerint, hogy megvannak-e még vagy elpusztultak, van egy csomó cikk, leírás, fotó is  róluk. A térképét ide is ágyazom. (Köszi a tippet, Palotabarát.)

 • Egy hete, Péter nevű olvasónk jelezte, hogy nemcsak az őrmezői lakótelep 10. emeleti balkonládájában fészkelnek vércsék, hanem náluk is, az óbudai lakótelepen. A lakásuk 6. emeleti teraszán tavaly 6 vércsefióka növekedését figyelték nap mint nap, az idén pedig négy tojás került a banános ládából eszkábált fészekbe.

  vercseh

  Péter a Filmdzsungel természetfilmeseihez fordult segítségért, ők pedig vittek egy webkamerát, amit ma üzembe is helyeztek. Úgyhogy mostantól bárki élőben nézheti itt hogyan csücsül a tojásokon a tojó, és várhatja, hogy pont az orra előtt repedjen meg az első tojás. Jó vércsézést!