Gyöngyi
9 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Manchester United korszakos menedzsere, Alex Ferguson írt egy könyvet Michael Moritz-cal közösen. A Vezetésben elmondja , miért nem lett soha szövetségi kapitány. Szavai azért érdekesek, mert az általa felvetett problémák tökéletesen illenek a magyar viszonyokra is.

  "A munka teljesen reménytelen, mert a sajtó és a közönség minden jelentős versenysorozat előtt megőrül. Hajlamosak megfeledkezni arról, hogy a nemzeti válogatott irányítása, bármennyire szép summával jár, csupán ideiglenes állás. A kapitány ritkán látja a játékosokat, nem tarthat naponta edzéseket, és reálisan nézve nincs az a csapat, bármennyire is tehetséges játékosokból áll össze, amelynek tagjai ugyanolyan ösztönösen megéreznék, hogy a válogatottban játszó csapattársuk mit tesz egy adott helyzetben, mint ahogy azt saját klubcsapatuknál megérzik. ˙(...) Úgy vélem, a nemzetközi menedzseri (magyarán: szövetségi kapitányi) feladatok azoknak a tapasztalt, pályafutásuk kései szakaszában járó edzőknek valók, akik elegendő türelemmel kezelik a hiányosságokat és irányítják a játékosokat, akikkel alig tudnak időt tölteni."

  Ez persze még nem jelenti azt, hogy, bár bejelentkezett, a 78 éves Giovanni Trapattoni lenne a legjobb megoldás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Arról nincs hír, hogy a 75 éves Fergusont megkísértette volna a megüresedett magyar kispad.

 • Repülő autókat, világbékét és más bolygók meghódítását ígérték a sci-fi írók, ehhez képest még ennél is nagyobb innovációkat tapasztal meg a 21. századi ember:

  itt van például ez a robotujj, ami helyettünk húzza oldalra az embereket Tinderen.
  62cc35c4f8e96b9d46264fa4e4eff49e original
  Fotó: Kickstarter

  A Tinda Fingernek nevezett szerkezet célközönsége nem teljesen nyilvánvaló, de a tervezője szerint van ilyesmire igény, hiszen a tinderezés annyira lélekölő, hogy jobb, ha egy robot csinálja helyettünk. A feltaláló elmesélte a Heuréka-pillanatot is a Daily Dotnak:

  "Kocsmában voltam és az egyik barátom folyamatosan a telóján lógott és mindenkit jobbra húzott Tinderen. [Ez a társkereső alkalmazásban azt jelenti, hogy kedvelte valakinek a profilját.] És ekkor ugrott be, hogy ha úgyis mindenkit jobbra húz, akkor mi szükség arra, hogy ezt személyesen ő csinálja? Nem lehetne egy kütyü, ami helyette belájkol mindenkit?"

  És hát hogyne lehetne, itt van, tessék, legyenek hálásak. Ha akarnak egyet, akkor Kickstarteren lehet támogatni a feltalálót.

 • Az Orionidák meteorraj a Halley-üstökösből származik, minden év októberében láthatjuk az égen. Idén október 20. és 24. között a legaktívabbak, kár, hogy a köd nem kedvez a megfigyelésnek. Malagában azonban fotózható a meteorraj.