Katalin, Kitti
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A NASA-hoz tartozó Jet Propulsion Lab mérnökei által fejlesztett anyag nemcsak menőn néz ki, hanem nagyon hasznos is lehet majd az űrben. 

  Az anyag nagyon rugalmas és gyorsan változtatja az alakját, ugyanakkor tartós, ellenáll a meteoritoknak és az űrszemétnek is. Ezek miatt tökéletes lenne

  • antennák és egyéb telepíthető eszközök,
  • később pedig űrhajók beborítására,
  • sőt akár űrruhákhoz is lehetne használni. 

  A prototípusok leginkább modern láncingekre hasonlítanak és 3D nyomtatással készítették el őket. Emiatt alacsonyabbak lehetnek a költségek és a további tervezésére is több lehetőség nyílik.

  (Yahoo)

 • Mármint a filmverzió, aminek éppen idén van a 45. évfordulója, ennek apropóján pedig szerveztek is egy eseményt szombaton New Yorkban.

  Itt nemcsak a Keresztapa első két részét nézhették meg az érdeklődők, hanem beszélgethettek a rendezővel, Francis Ford Coppolával, valamint a film szereplői közül többekkel is.

  Coppola elmondása alapján csoda, hogy a film egyáltalán elkészült, az érte felelős Paramount ugyanis csak a pénz miatt akart összetákolni valamit Mario Puzo bestselleréből. 

  Kiderült például, hogy a stúdiónak eredetileg sem Al Pacino, sem Marlon Brando nem kellett volna. Utóbbi ellen annyira tiltakoztak, hogy egyenesen

  megtilltották Coppolának, hogy beszéljen róla,

  végül pedig csak úgy fogadták el, ha ingyen elmegy egy meghallgatásra és egymillió dollárt tesz fel arra, hogy nem fog galibát okozni.

  Később sem lett egyszerűbb a dolog, a forgatás kezdetén senki nem hitt a filmben, még maguk a színészek sem, Coppolát pedig többször ki akarták rúgni. 

  A rendező egyébként az óriási siker ellenére nem hiszi, hogy ma valaha is engedélyeznék a filmeket. Szerinte mostanság csak a Marvel képregényeket engedik át a stúdiók, na meg olyasmiket, amikből lehet egy csomó folytatást csinálni.

  (Guardian)

 • Tegnap a barátnőm ezzel a két szívószálra ragasztott, barna papírbajusszal állított haza, pedig nem tüntetni volt, hanem Veresegyházon, a (volt) tájházban. Ott ugyanis Veresi bajuszok címmel nyílt kiállítás, ahol a látogatók kezébe ilyet nyomnak ajándékul.

  A neten elég kevés infó van róla, de állítólag elég érdekes, egy csomó archív fotóval, meg régi bajuszápoló kellékkel. Sőt! A meghívó szerint magának a Magyar Bajusz Társaság szakmai támogatásával készült, ami még nekem, beretvált arcú, pesti embernek is igen izgalmasan hangzik.

 • Mi a közös zenész Mohammed Fairouzban és az elhunyt bokszlegenda fiában, Muhammad Aliban? Az, hogy a muszlimok közt túlzottan gyakori a nevük, és emiatt állandóan szivatják őket az Egyesült Államok határánál - írja a Washington Post.

  Pedig amerikai állampolgárok, és ha a nevük nem is mond semmit a határőröknek, elvileg azért veszik le mindenkinek az ujjlenyomatát, hogy azonosíthatók legyenek.

  Farouzt legutóbb minden magyarázat nélkül négy órán át fogva tartották a New York-i JFK reptéren, és amíg ott várakozott, nem telefonálhatott, nem olvashatott vagy hallgathatott zenét, csak egy műanyag széken ücsörögve kellett várnia. Ezen annyira kibukott, hogy írt is egy cikket az Independentre.