Luca, Ottilia
2 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Csörsz és az Alkotás utca kereszteződésében épülő Hillside Offices eddig leginkább a rejtélyes telekbiznisz, a tulajdonosi háttér, meg a furcsa hatásvizsgálat (vagyis annak hiánya) miatt szerepelt a hírekben. Most viszont kaptunk pár látványtervet róla, meg néhány fotót az építkezés állásáról.

  A külsejét eddig is ismertük. A Corvinus épületét is jegyző Oláh Mihály Zoltán épülete a látványterv alapján nem néz ki rosszul. Erre szoktam mondani, hogy jó lenne, ha ez lenne az átlag. És hát van, ahol tényleg ez az átlag, Budapesten viszont ez egy jó épületnek számít, ha a jelenlegi felhozatalra gondolunk. Viszi tovább a környék irodaház vonalát, még ha nem is olyan izgalmas ház, mint az Alkotás Point az út másik oldalán.

  Nagyjából ugyanez igaz a Bara Ákos  (Bara Design Stúdió) tervezte belsőre. Az biztos, hogy elég elegánsra lőtték be a mércét, simán elmehetne egy hotel lobbijának is a helyszín. Itt sem lesz semmi egyedi vagy egyéni húzás látszólag, de színvonalas megoldásnak tűnik.

  Persze mindezt pusztán látványtervek alapján mondom, amelyeknek hinni ugye nem szabad - belsőépítészeti megoldásoknál még annyira sem, mint a homlokzatoknál (épp pár napja szívtam meg nagyon egy szoborral).

  A többi képért katt a galeszba.

 • Ilyen az, amikor a valóság és a fikció egy kicsit kényelmetlenül találkozik egymással: az egykori gyarmatosító, a fél univerzumot meghódító birodalom uralkodói családjának fontos tagjai szemlét tartanak az univerzumot meghódító Birodalom filmes hadseregénél. Avagy máshogy mondva ugyanezt: Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös elsőszülött fia és öccse, Harry herceg érkezik a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik című film londoni premierjére 2017. december 12-én.

 • A világ legnagyobb kapacitású szervere se lenne elég az összes tahóparkolós fotó közzétételére – és akkor csak azokról beszélek, amik az én postafiókomban landolnak, mint államtitkár fia egy zsíros állami tenderen –, de néha igazi gyöngyszemek is előbukkannak.

  Ilyen ennek a budaörsi Seatnak a története is: olvasónk, Péter elmondása szerint a sofőr a parkolóból kitolatva nekihajtott a korlátnak, majd szépen otthagyta pihenni az autót. Tudják, mint melósok a műszak vége előtt negyedórával a munkapad mögé esett szerszámokat, ottsszamegazúristen felkiáltással. A kissé hányaveti parkolássá vált béna tolatás eredménye egyébként az lett, hogy a parkoló belsőbb részei álló autósok csak egy le nem fizetett vizsgabiztossal lefutott rutinvizsga nehézségeit idéző módon tudnak kitolatni a parkolóból, derül ki olvasónk leveléből.

  Frissítés: Több olvasónk szerint valójában az történhetett, hogy a seatos nem húzta be a kéziféket és sebességben sem hagyta az autót, így az egyszerűen csak kigurult a parkolóhelyről.

 • Gondolom, ismerős az érzés, hogy az emberrel napokig nem jön szembe Bayer Zsolt, aztán végül addig hajtja a kíváncsiság, hogy nem bírja tovább, és belenéz az Echo TV-n néhány napja indult Bayer show-ba.

  Az újságíró az új műsorában felolvas egy hírt, aztán beszél öt percet arról, hogy Soros gonosz, a migránsok aljasak, Európa pedig elvesztette az identitását, szóval olyan, mint egy egyszemélyes Heti hetes, csak a nézők itt nem nevetnek, hanem döbbent rémülettel hallgatnak. Aztán jön egy vendég, az első műsorban Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója, akiről a liberalizmus kártevéséről beszélgettek. 

  Ez a részlet mondjuk egy elég jó példa:

  De hogy miért írok erről három nappal a műsor után? Azért, mert ezután Schmidt Mária arról beszél, hogy sajnos ma az látszik, hogy

  a kommunikáció ellehetetlenítéséről van szó - ez egyébként a totális diktatúrák sajátja.

  Oké, szóval ma tébolyult liberálisok kisajátították a nyelvet, miközben a magyar kormány és holdudvara nyitott lenne a vitára. És akkor ezek után emlékezzünk meg arról, hogy mi történt hétfőn a Parlamentben, amikor Orbán Viktorral próbáltak meg vitázni.