Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szervezet egyik aktivistája azt mondta az esetről, hogy egy részegnek látszó ismeretlen férfi verte szét a standot. A rendőrség este fél nyolc körül igazoltatta a férfit. Személyi sérülés nem történt. A népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés csütörtökön rajtolt el, miután szerdán hitelesítette a Fővárosi Választási Bizottság a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő íveit. A nemrég feltűnt, főként fiatalokból álló szervezet a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáért küzd. A 138 ezer érvényes aláírás összegyűjtésére 30 nap áll rendelkezésükre. Ha kérdései lennének, itt választ kaphat néhányra.

  received 1394443793908420
  Fotó: Momentum
 • És aki kiviszi magával holnap Lyonba, az Jókuti András, a Világevő. A január 24-25-én tartandó döntőnek ugyanis személyében a verseny történetében először lesz külföldi műsorvezetője. Nézzék csak mennyire klassz!

  És hogy nem csak klassz, de hasonlít is Andrásra, azt megnézhetik ennek a rövid videónak az elején, amit még a tavalyi budapesti eseményen forgattam, és ami mai napig az egyik kedvencem.

  Hajrá András, és hajrá Széll Tamás!

 • A magyar megyéktől! Igen, nem máshonnan. Magyarországon ugyanis 2018-ra minden megye elkészíti, sőt, egyenesen kidolgozza saját klímastratégiáját!!! Nem lehet eléggé remélni, hogy a megyehatárokon emellett Interreg-programokkal még megyeközi klímastratégiák is készülnek, vagy hogy alaposabb tervezéssel hamarosan járási, a fővárosban pedig kerületi szintű klímastratégiák is kidolgozódnak. Hogy mennyi pénzért, és hány erdőnyi papírra nyomtatva? Apróság, amikor a klímastratégia a cél.

  Mindezt a Klímabarát Települések Szövetségének (ki lehet az, aki nem tagja ennek a mindennél fontosabb szervezetnek, talán csak nem az, aki még a Szegénységpárti Települések Összefogásából is kimarad?), szóval ennek a szervezetnek a péntek délutáni közleményéből tudom. További részletek a klímabarát honlapon.

 • Salgótarján rendkívül izgalmas hely. Magyarországon ugyanis nem igazán volt lehetősége kibontakozni a későmodern építészetnek. Az ötvenes években még a szocreált erőltették az elvtársak, a hatvanasok végén pedig már a házgyári kapacitásokat kellett kihasználni: jöttek a lelketlen lakótelepek és a tucat irodaházak. Ám a kettő közti résben azért születhettek olyan alkotások, mint mondjuk a Balaton-parti „ufóépületek”. Vagy éppen Salgótarján városközpontja.

  Néhány éve Földes Andris írt róla egy remek posztot, s bár azóta alaposan felújították, eredeti karakterét szerencsére nem vesztette el.

  A születéséről  január 31-én maga a tér beépítésnek tervezője, Magyar Géza, kétszeres Ybl Miklós-díjas építész mesél a Lechner Tudásközpontban. Ez amúgy a Fehér köpeny és rajzasztal című pódiumbeszélgetés-sorozat második estje (az első vendége Dragonits Tamás volt, a beszélgetést videón is meg lehet nézni).

  Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még meghallgathatjuk a múlt század középének fontos építészeit, hogy mit, miért és hogyan csináltak. Használjuk ki a lehetőséget.