Eleonóra
1 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Légy jó mindhalálig óta tudjuk, hogy egy kollégista életében mindig nagy ünnep, ha csomagot kap otthonról, igazából mindegy is, mi van benne. (A "mindegy" definícióját persze a klasszikus kollégista anekdota szerint kell értelmezni, miszerint mindegy mit csomagolsz anyu, de a pálinkásüveget jól zárd le, mert ha kiömlik, elázik a pénz.)

  A 21. század Nyilas Misije amerikai, Connor Cox a neve, és elsőéves a Westminster College-ben, Pennsylvaniaban, egyébként Marylandben lakik, vagy 600 kilométerrel odébb. A csomagjának történetét sem Móricz Zsigmond írta meg, hanem a Buzzfeed.

  A sztori röviden: hősünk pakkot kap otthonról, örül neki, kinyitja, és azt látja, hogy a doboz tele van szeméttel, üdítős dobozok, papírhulladék, használt papírzsebkendők, szakadt nejlonzacskók, csokipapír, ilyesmi. Felhívja anyut, hogy izé, hát ez meg mi, és erre olyan K.O. jön, amit legutóbb az ereje teljében levő Mike Tyson ellenfelei kaptak a ringben:

  "Ez a szemét a szobád padlójáról, amiről mondtam, hogy szedd össze és vidd ki a kukába, amikor legutóbb itthon voltál."

  Ne csodálkozzunk, hogy az internet hősként ünnepli Mrs. Coxot.

 • Senki! – válaszolták a kérdésre Oji város illetékesei, és Japán Nara tartományában megbúvó kies városról az alábbi vidám videót készítetteték el.

  A főhős a város kabalaállata, azaz Jukimaru, Sotoku herceg (kora középkori japán kormányzó, politikus) kedvenc kutyája, ami szobor formájában fel is tűnik a film kezdetén az egyik szentélyben, hogy aztán drónná válva végigröpködje a város nevezetességeit.

 • A brit Studioshaw nyerte a skóciai Dundee ipari kikötőterületére kiírt fejlesztési pályázatot. Ez önmagában nem egy nagy hír, főleg hogy a céget tavaly alapította Mark Shaw, Dundee meg ugye nem a világ közepe, nagyjából annyian laknak benne mint Pécsett. Most mégis tele van vele a dizájnsajtó, aminek a legfőbb oka, hogy a nyertes köztérfejlesztési pályázat központi eleme egy drónversenypálya volt.

  Central+View+1500
  Fotó: Studioshaw

  Meg persze van benne sok más ötlet is, amivel felpörgetnék a mostanában leginkább kreatívipart és a kultúrát támogató tengerparti várost. Itt vannak a további részletek.

 • szell-ora
  Fotó: Németh István Emánuel

  Akárhogy is dolgoznak rajta szívvel, lélekkel és jó érzéssel, csak nem akar pár napnál hosszabb ideig egyhuzamban működni a Széll Kálmán téri óra. A leleményes magyarok próbáltak már mindent, odaragasztottak már mindenféle faliórákat, egyszerre tucatnyit is, de a rendszerhibát - a működő órát a téren - szerencsére mindig sikerült hamar kikalapálni.

  Most viszont megérkezett a megoldás, aminél lehetetlen jobbat, szebbet, kifejezőbbet, művészibbet, emberibbet kitalálni, és ami ötvözi a pontos idő luxusát a kortárs performanszművészettel. Ha nem kéne dolgoznom, kiszaladnék egy székkel a Széll Kálmán térre, és egész nap figyelném, ahogyan telik az a rohadt idő. És hogy meddig bírja az ismeretlen, de zseniális művésznő.

  (Köszönjük a képet Németh István Emánuelnek.)