Antal, Antónia
-7 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 16114445 10154926359254439 8288907531828046264 n
  Fotó: Noé Állatotthon

  Legyengült vaddisznó malachoz riasztották a Noé Állatotthont a II. kerületben. Meg is találták az éhhalál szélén dülöngélő, apró állatot, de sehogy sem értették, hogy mivel állnak szemben, mivel bár méretre süldőnek tűnt, nem volt csíkos, és amúgy sem tűnt olyan fiatalnak.

  Mindenesetre pokrócba csavarták és a menhelyre vitték, ahol Dr. Kertész Péter vadállatorvos megállapította: "Valószínűleg egy olyan tavalyi malacról van szó, aki valami miatt nem tudott kellően fejlődni, ezért sokkal kisebb, mint amilyennek lennie kellene. Valószínűleg a kicsi teste tartalékai most ürültek ki, és a hideg télben nem jutott elegendő táplálékhoz. Ha nem fedezik fel, bizonyosan éhen hal egyedül. Most extra szigorú karanténban van, elzárva a többi állattól, kényelemben, az istálló biztonságában. Kapott erősítőket, roborálókat, étvágygerjesztőket" - írják az időközben Lili nevet kapott Kocáról.

  És hozzáteszik: "Nem szabad elfelejteni, hogy

  bár Lili tényleg nagyon picike és nagyon édes pofija van, de ő egy vadállat.

  Most egyértelműen szüksége van a segítségünkre és így a közelségünkre, de látjuk, hogy mindez stresszt okoz neki. A lehető legkevesebbet piszkáljuk, jelenleg éppen csak annyit érintkezünk vele, amennyit nagyon muszáj. A többit majd meglátjuk, drukkoljatok Lilinek!"

  Akinek tetszik Lili, az kivételesen nem örökbefogadással tud segíteni, de a Noé Állatotthonnak mindig rengeteg mindenre szüksége van a faforgácstól a fekhelyen át az állateledelig, szóval aki segítene szeretne, csak böngéssze át a Facebook-oldalukat vagy a honlapjukat.

 • Ha valamikor, hát most! A héten nappal sem lesz olvadás, éjszaka néhol -22 is lehet, úgyhogy itt a jégringlispíl ideje! Ha van egy motoros láncfűrésze, egy csónakmotorja, meg ideje, meg egy szépen befagyott tó a közelben... na jó, most hogy végigsoroltam, belátom, a hidegen kívül azért még tényleg kell hozzá egy-két dolog, úgyhogy elég, ha megnézi, milyen jégkerék készült Finnországban, ami ugye az ezer tó országa – ötvenezer tava van –, úgyhogy ideálisabb terep mint a miénk, de azért most itt is elég hideg van, úgyhogy kipróbálhatja, ha van motoros láncfűrésze, csónakmotorja...ja, közben körbeértem.

 • Azaz Muhammad Ali, aki 1942. január 17-én született Cassius Clay néven, és aki valószínűleg a világ legnagyobb és bizonyára legnagyobb jelentőségű bokszolója volt. Amatőr pályafutása során százöt meccséből százat nyert, Rómában 1960-ban olimpiai bajnoki címet szerzett félnehézsúlyban, majd profinak állt.

  117868549

  Első 19 meccséből 15-öt kiütéssel nyert, 1964-ben profi világbajnok lett, ám címét és versenyengedélyét 1967-ben elvették tőle, mert (akkor már a Malcolm X vezette afroamerikai polgárjogi közösség muszlim tagjaként) megtagadta a részvételt a vietnami háborúban. 1970-ben térhetett vissza a ringbe, 1974-ben szerezte vissza világbajnoki övét George Foreman kiütésével, bár legnagyobb meccseit ekkoriban Joe Frazier ellen vívta. 1981-ben vonult vissza az ökölvívástól, évtizedekig Parkinson-kórban szenvedett, tavaly nyáron halt meg.

 • Felcsúton kevés olyan dolog van, amihez Mészáros Lőrincnek ne lenne köze: a polgármesteré a helyi focicsapat, ő vette meg a legtöbb állami földet a környéken, az ő cége épített kisvasutat és javít autókat a faluban, stb. Most viszont az is kiderült, hogy 

  még a felcsúti iskola büféjét is Mészáros cége üzemelteti.

  A 444.hu egyik olvasója vette észre a felcsúti önkormányzat honlapján, a település kereskedelmi szolgáltatóinak listáján, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. üzemelteti a Letenyey Lajos szakközépiskola és Szakiskola büféjét. 

  mészáros büfé
  Fotó: Csurgó Dénes

  A Mészáros és Mészáros amúgy a milliárdos polgármester legtöbbet hozó cége, amely alapvetően nem tejeskávékkal és szalámis zsömlékkel foglalkozik, hanem építőipari közbeszerzéseken indul, ezeken tavaly konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintnyi megbízást nyert el.