Jusztina
6 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A középkor, a reneszánsz és úgy Napóleonig jelentős hajós birodalom Velence lakói kiborultak a turistahajókra. Napi 30 ezer ember érkezik tengerjárókon, ez pedig a legkevésbé sem tesz jót a cölöpökre épült városnak: a nagy hullámok ártanak az épületek állagának, a tömeg pedig kényelmetlenné teszi az emberek életét. Több száz kis csónak, fáklyákat égetve, transzparenseket lengetve tiltakozott egy nagy vízkiszorítású hajónál, írja a BBC.

  Venetians try to block cruise ships - BBC News
 • Nem vicc, ez a rendőrségi fotó jelent meg a westpfalzi rendőrkapitányság honlapján. Nem technikai hiba történt, tényleg Miki egeret kapták el. Egy 22 éves nő ebben a jelmezben lépett be egy kaiserslauterni DM-be, ahol egy körömvágót és egy sampont rejtett a jelmezébe, és persze nem fizetett. A lopós kedvű turistát már jól ismeri a rendőrség, így elég hamar elkapták. Bevitték a kapitányságra, és ahogy ilyenkor lenni szokott, lefényképezték. A westpfalzi rendőrség mindenkit megnyugtat: Miki egér szabadlábon védekezik. (via Bild)

 • A kormányhoz közel álló Magyar Idők arról ír, hogy a kormányhoz közel álló Nézőpont Intézet egy ezer fős közvélemény-kutatása szerint

  a magyarok 81-89 százaléka retteg.

  Na nem csak úgy, éjszaka az ágyban a kopogó manóktól, vagy az egyetlépőtől, hanem természetesen a migránsoktól - méghozzá pártszimpátiától függetlenül.

  Kevésbé (81%) attól, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám éri el Európát, jobban pedig attól, hogy (89%) a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa.

  Gyorsan emlékeztetnek is rá, hogy a kormányhoz szintén közel álló Századvég szerint a magyarok 78 százaléka ezért nemmel fog szavazni a kvótareferendumon.

 • A gengsztereiről elhíresült város fenyegető jellege nem valami régmúlt romantika része, hanem a mai napig élő és valós dolog. Ezen a hétvégén péntek este és vasárnap hajnal között hét ember halt meg lövöldözésben, és legalább 36-an sebesültek meg, közülük egy ember válságos állapotban van. 

  Az ABC7News ebben a cikkben részletesen beszámol a lövöldözésekről.