Gusztáv
-11 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A rendőrség tett közzé egy felhívást, hogy egy mobiltelefontolvajt keresnek, aki egy XV. kerületi kávézóból vitte el a pultos telefonját december elején. Sima rendőrségi hír, viszont az átlagos ipari kamerás felvételekhez képest feltűnően jó képek készültek a férfiról, mármint jó minőségűek. Úgyhogy aki felismeri őt, jelezze. További képek a police.hu-n.

 • A James Dean Filmkölcsönző majdnem negyedszázadig volt jellegzetes és biztos pontja a Király utca körúton túli szakaszának.

  16107672 10209599849606705 1146910472 o
  Fotó: Gábor / Olvasónk

  Sorsát ugyanaz pecsételte meg, mint ami létrehozta: a technikai fejlődés. A kilencvenes évek elején gombamód szaporodtak a videotékák, előbb házi módszerrel másolt kazettákat kölcsönöztek, kicsit később a minőség és a jogtulajdonosok érkezése miatt kénytelenek voltak átállni a gyári kazettákra. Persze egy hosszú átmeneti időszakban minden filmből csak egy jogtiszta volt a lakótelepi garázsokban viruló boltokban, a többi maradt másolt.

  16106607 10209599849766709 2071929159 o
  Fotó: Gábor / Olvasónk

  A kilencvenes évek második felében érkezett az első komolyabb kihívás, megkezdte működését az RTL Klub és a TV2. A tékák egy idő után elvesztették a Zs-kategóriás filmek rajongóit, amelyik nem zárt be, az más irányt vett. Kávézót, találkozóhelyet alakítottak ki, és olyan filmekre álltak rá, amit a kereskedelmi televíziók akkor sem adtak volna le, ha húszan biztatják őket. A művészfilmek rajongói pedig örömmel kölcsönözték ki akár hetente az Amélie-t, vagy a Nagy kékséget. Aztán persze a VHS minőségét ütötte a DVD, amit meg a Blue-ray, a sávszélesség pedig egyre inkább lehetővé tette a torrentek percek alatti lekapását, így a kölcsönzők szépen lassan tönkrementek és lehúzták a rolót.

  16121815 10209599849406700 1096359433 o
  Fotó: Gábor / Olvasónk

  A James Dean Filmkölcsönző működésének 8857-ik napján zárt be, idén már nem nyitott ki. De azért jó kis 25 év volt, köszönjük!

 • "Nem könnyű folyton részegnek lenni. Ha könnyű lenne, mindenki folyton az lenne." Tyrion Lannister

  A skót Edinburghban kinyitott egy Trónok Harca által inspirált ideiglenes kocsma. Az itallapon szerepel több olyan ital is, amit a könyv- és tévésorozat szereplői isznak, például a dorni bor, körtés brandy, vagy az Éjjeli Őrség vezetőjének, a Vén Medvének a fűszeres borát. De meg lehet kóstolni a Hegy nevű szereplőt játszó Hafþór Júlíus Björnsson színész saját vodkáját.

  Ezek mellett olyan autentikus westerosi ételeket is felszolgálnak, mint az egészben sült disznóláb. De lehet kérni a Frey-ház húsos pitéjét is.

  A kocsma persze nem lesz 100 százalékban olyan, mint a Hét Királyság késdobálói, ugyanis a bordélyházak üzemeltetése Skóciában illegális. És az sem valószínű, hogy lehet hitelre inni, miután megígérjük, hogy megfizetjük az adósságunkat és bemondjuk a családnevünk.

  "Minden jobb, ha az ember hasában van egy kis bor." Tyrion Lannister

  A Blood & Wine nevű hely február végéig lesz nyitva.

  (DailyDot)

 • 1981-ben építették a Balkán-hegység 1441 méteres Buzludzha csúcsán az akkori államvezető párt monumentális székházát. A rendszer bukásával az épület is magára maradt, egy bolgár fotós most felmerészkedett és megmutatta mi maradt az egykori épületből: