Miklós
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A fejlett világ egyik nagy igazságtalanságára próbálja felhívni a figyelmet ez a nemrég indult Instagram: a félmeztelen lányokat kérdés nélkül letiltja az oldal, a félmeztelen fiúk viszont szabadon mutogathatják a felsőtestüket. Hogy miért van ez így? Szerintem hagyjuk.

  genderless
  Fotó: @genderless_nipples / instagram

  De mit csinál akkor a közösségi oldal (és hogy reagál a közösség?), ha nem lehet eldönteni, hogy férfi vagy női mellbimbót látunk a képen? Hoppá! 

  A dolog igazi szépsége az, hogy ha az Instagram elkezdi törölni ezeket a fotókat (elkezdte), akkor abba lehet belekötni, ha pedig nem kezdi el törölni őket, akkor meg abba.

  A profil persze akkor is szuper vicces, ha a web2-3-genderfilozófia nem érdekli semmilyen szinten. Ebben az esetben remek tippjáték egy-egy képről kitalálni, fiúhoz vagy lányhoz tartozik-e.

  Hogy áll a mellekkel?

  Köszönjük, hogy szavazott!

 • Kormánypárti képviselők imádják hangoztatni, hogy micsoda sajtószabadság van Magyarországon. Nos, itt van egy csodás példa erre. Nézzék meg, hogyan reagál Kövér László, a parlament elnöke (!) arra, ha a sajtó a dolgát akarja végezni:

   Ami a Mandiner felvételén látszik, az a teljes téboly, a hatalmával fenyegető, kioktató, és a zavarodottságot, ellentmondást és csupa nagyon ijesztő és rossz reflexet sugárzó egyik Legfőbb Közjogi Méltóság viselkedése akkor, amikor a sajtó kérdezni merészel tőle. Azon a folyosón, amit ő jelölt ki arra, hogy ott kérdezni lehessen. Agyrém.

  Kedves Kövér László, alapvetően botrány, hogy a Parlamentben gyakorlatilag csak nagyon kevés, és a képviselők által nagyon könnyen kikerülhető helyen lehet kérdezni. Tudjuk, ilyenkor jönnek az európai példák, amikre ilyenkor annyira jó hivatkozni, más esetben viszont teljesen természetes azokat lesöpörni. 

  Hadd emlékeztessük a házelnök urat, hogy ő egy képviselő, akinek feladata, kötelessége a választókat képviselni, nekik és az őket szintén képviselő sajtónak válaszolni. Mivel a képviselők jelentős többsége egész egyszerűen nem tart sajtótájékoztatókat, az interjúkérelmeket negligálják, nem marad más lehetőség, mint az adófizetők pénzén működő munkahelyükön megpróbálni szóra bírni őket. Mert jogunk van hozzá. Mert nekünk ez a feladatunk. Neki meg az, hogy válaszoljon. Ha máshogy gondolja, akkor egy másik, elvileg megváltoztatott rendszerben él, amihez szintén joga van, csak akkor ne erőlködjön a sajtószabadság és a nyilvánosság megfelelő működésének bizonygatásával.

  Kövér a videóban kikéri magának, hogy kérdezni próbálják, amikor ő NEM AKAR válaszolni. Vicc. Most mi kérdezzük, micsoda viselkedés az, hogy nem hajlandó BÁRMIRE válaszolni? Milyen alapon tagadja meg bármelyik képviselő a válaszadást? Milyen beszari tempó ez?

  (Itt a teljes videó, Kövér László szereplése 3:50-től látható):

 • Nagymaroson árulják ezt a családi házat, ami első ránézésre egyáltalán nem túl izgalmas. Viszont a szövegből kiderül, hogy itt élt és alkotott Kassák Lajos, sőt egy időben múzeum is működött is.

  Hogy ebből mi az igaz, azt nem tudom, a múzeumnak nyomát nem találtam, de az igaz, hogy a Magyari utca 2. falán ma is hirdeti egy emléktábla a művész emlékét. Igaz, egyesek szerint nem ő lakott itt, hanem a felesége.

  7888055290272eee7718a5d44ef81e11 1
  Fotó: Dénes Ildikó / Köztérkép

  Az épület biztos nem akadna meg a szemünk egyik kertvárosban sem, na de ne feledjük: ez az utolsó házsor a Duna előtt, ráadásul egy kis emelkedőn. Pazar kilátás nyílik belőle!

 • Önnek is gondot okoz a gyerek Millennium Falcon legójának normális becsomagolása? Semmi pánik, lassítva mutatjuk meg, hogyan kell pöpecül csinálni a dolgot. Az eljárás a japán áruházak csomagolástechnológiai szakosztályáról származik, és bolondbiztos!