Ottó
19 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez nem valami játék, és egyáltalán nem vicces - kommentálta Chris Sevier a bejelentését, miszerint perre megy, és ha kell, a Legfelsőbb bíróságig sem áll meg a jogáért, hogy összeházasodhasson a számítógépével. Az egyébként jogi végzettségű férfi Utahban nyújtott be kérelmet a házasságra, de ezt elutasították. Amikor megkérdezték tőle, hogy érez-e szexuális vonzalmat a számítógépe iránt, azt válaszolta, ez jogi szempontból teljesen irreleváns. Mind kiderült, az egész valójában egy fura demonstráció melegházasság ellen, és Sevier annyi engedményt tett az amerikai jognak, hogy ha a házasságot újra férfi és nő közti kapcsolatra szűkítik alkotmányjogilag, eláll a számítógép feleségül vételének tervétől.

  Sevier egyébként nem először kerül be fura perrel a sajtóba a kis színesek közé: három éve az Apple-t perelte be, mert a céget tette felelőssé a pornófüggősége kialakulásáért (pont az Apple-t, ami az iTunesban és az App Store-ban is tiltja a felnőtt tartalmakat).

 • A Twitch.tv sikere előtt sokan értetlenül állnak - ez ugye az a streaming platform, amin emberek azt közvetítik élőben, hogy videojátékokkal játszanak, és az Amazon tavaly egymilliárd dollárért vásárolta fel. Ha már ezen is csodálkozik, akkor készüljön fel valami még durvábbra, és ismerje meg az új Twitch-trendet, a Social Eating csatornát. Igen, ez pont az, amire a neve alapján tippelt: emberek a webkamera előtt esznek, és ezt lehet nézni. Komolyan, egy csomó ilyen csatornán megy az élő adás éppen most is, a legnépszerűbb jelenleg a XISolidsteak művésznevű jóember adása, ahol a nevével ellentétben nem steaket, hanem sült krumplit fogyaszt éppen, kb. 600 néző előtt. Aztán ott van még a fura sapkában pizzát és görögdinnyét reggeliző KaZAMers, a tacót és búzasört fogyasztó Samantha, egy csomó szusit és rament evő japán, de miért is sorolom, erre tessék

 • Ezt is megértük: A Keleti pályaudvaron reggel üzembe helyezték a teljesen elektronikus nemzetközi jegykiadást nyújtó gépet, mellyel megszűnik a hosszú jegykitöltési idő és akár 1 perc alatt is kaphatunk jegyet Európában bárhova.

  15
  Fotó: Huszti István

  Mit is tud ez az új rendszer? Először is helyettesíti a kézzel írt jegyeket. Szoftveresen egy nemzetközi menet- és helyjegykiadási rendszerhez csatlakozik, ahhoz a rendszerhez, ami a másik irányban már működött: bármelyik német vagy francia (például) jegypénztárból lehetett magyarországi belföldi intercitykre jegyet vásárolni, innentől ez itthonról is lehetséges.

  A rendszer úgy van kialakítva, hogy az aktuális díjszabásokon túl minden kedvezménnyel tisztában van, és automatikusan a legolcsóbb változatot kínálja fel a pénztárosnak és az utasnak, keresgélés, telefonálás nélkül. Így akár egy Budapest–Prága menet- és helyjegyet például mindössze 59 másodperc alatt kapott meg az utas, egy másik pedig az otthon kikalkulált árból négy és fél eurót takarított meg.
  (iho)

 • Megvan ez a kép a 61 éves JK Simmonsról, a Whiplash című film Oscar-díjas színészéről?

  Screen Shot 2016-07-01 at 22.33.45.png

  A fél internet azt találgatta, miért kell ennyire kigyúrnia magát, és arra jutott, hogy az Igazság ligája-film kedvéért. Igaz, Gordon felügyelőt, egy ballonkabátos zsarut alakítja benne, és nem egy szuperhőst, de jobb híján ez a magyarázat ment át a köztudatba. 

  Simmpns most tette tisztába a dolgokat: egyszerűen szarul érezte magát a bőrében, elhízott és puhány volt, ami nem tetszett neki, így egy személyi edző segítségével, kemény melóval lefogyott, és szálkásra súlyemelte magát. Volt már ilyen, mondta a Business Insidernek adott interjúban, amikor az HBO-nak forgatta az Oz című sorozatot, amiben egy neonáci fazont alakított, 113 kilósra hízott, és nagyon nem úgy nézett ki, mint az Árja testvériség rettegett főnöke. Akkor is lefogyott és gyúrt, és ugyanezt tette most is. A kép egyébként áprilisi.