Vencel
8 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Meglehetősen furcsa alkalmazással állt elő a London Sperm Bank Donors nevű cég, amivel a nők lényegében egy csomó paraméter alapján kiválaszthatják leendő gyermekük apját.

    A donorok potom 950 font (kb. 340 ezer forint) kifizetése után már hozzá is adódnak az app adatbázisához, ahol a nők többek között szem- és hajszín, végzettség, foglalkozás és személyiség alapján is szűrhetnek, hogy biztos megtalálják az igazit. Sőt, ha még így sem sikerülne jó fogásra akadni, akkor egy kívánságlistát is létrehozhatnak, ami jelez, ha megjelenik álmaik férfija.

    A spermabank szerint ez remek lehetőség a nők számára, hogy otthonuk kényelméből, anonimitásukat megőrizve választhassák ki az ideális alanyt. Persze kritikusai is akadtak az alkalmazásnak, a Comment on Reproductive Ethics egyik képviselője úgy gondolja, ez az apaság, sőt a szülőség teljes ledegradálása.

  • Ez a helyzet most a San-Szi tartománybeli Jung-cseng-ben.

    A Telegraph szerint gyakran előforduló jelenség, hogy a sós tavak elalgásodnak, amikor a felmelegedés miatt a tavak sókoncentrációja megnő - akár a normális értékek tízszeresére is. Ennyi sót az élőlények többsége már nem visel el, kivéve azokat a mikrobákat és baktériumokat, amik kifejezetten szeretik ezt a közeget. Ezek az élőlények színezik (általában) rózsaszínre a tavakat. Erről készült most ez a látványos légi fotó is: