Irén, Írisz
6 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rengeteg dologra vállalnak pénzvisszafizetést, egy hotel esetében azonban már nem számít annyira gyakorinak a dolog. Főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy akkor térítenek, ha egy pár az ott tartózkodástól számított egy éven belül elválik

  A dolgot a svéd Countryside Hotels vezette be, akik azt is megmagyarázták, miért tették mindezt. Anna Madsen, a szállodalánc marketing igazgatója elmondta, régóta fogadnak párokat és látják, mennyire jót tesz két embernek az, ha elutaznak valahova és csak egymással vannak. 

  A lépéssel tehát gyakorlatilag arra építenek, hogy ha egy pár időnként elmegy valahova (például egy szállodába), akkor kisebb eséllyel fognak elválni. Ha ez pedig egy éven belül mégis megtörténik, akkor visszafizetik a pénzüket.

  Egyelőre még senki nem fordult hozzájuk válási papírokkal, arra pedig, hogy nem fogják-e kihasználni a rendszert egyébként is válni készülő párok, viccesen csak annyit mondtak:

  Természetesen ez megtörténhet, de reméljük, hogy még a legtakarékosabb párok sem lesznek ennyire gyakorlatiasak.

  (Local)

 • Egy svájci pár fogott egy 1988-as Volkswagen kisbuszt, átvitték hajóval Amerikába, és nekivágtak a térképnek. Nyolc hónapja vannak úton és 24 ezer kilométert tekeregtek eddig Észak-Amerikában. 

  Gabriella Hummel és Sandro Alvarez korábbi életüket és a rohanó munkát egy kicsit feladva most épp Mexikóban időznek valahol, a végső céljuk pedig Argentína, ahonnan Gabrielle szülei származnak.

  Itt van pár hangulatos kép az útjukról:

 • Nagy port kavart tegnap az interneten az ácsi, Géza nevű kutya története, akit gazdája vascsővel bántalmazott. A férfi beismerte a tettét, a kutya viszont elszökött és azóta sem találják.

  Wegera-kutya Segélyszolgálat Alapítvány önkéntesei és a helyiek már tegnap is keresték a kutyát, de nem jártak sikerrel, ezért Lakatos Béla, a város polgármestere ma délelőttre újabb keresését hirdetett, hátha sikerül az állat nyomára bukkanni.

  Akinek esetleg van információja a spániel hollétéről az itt tudja felvenni a kapcsolatot az állatvédőkkel.

 • Olvasónk küldött egy remek képet a következő  kommentárral:

  Valaki éjjel kidekorálta a Csanády-Visegrádi kereszteződést. Nem hiszem, hogy sokat használ a sok baleset ellen, de mindenképpen több, mint amit bárki más tett az ügyben eddig, plusz vicces.

  És akkor következzen a mű:

  Ha jól értem, az alkotó azt tartaná a közjó érdekében kívánatosnak, ha a Visegrádi utcából érkező autósok valóban megállnának a "Stop, elsőbbségadás kötelező" táblánál, míg a Csanády utcában autózók akkor is benéznének balra a Visegrádiba, ha amúgy elsőbbségük van. És persze a gyalogosokra is figyeljenek, mert az egyszem felfestett zebra nem jelenti azt, hogy csak azon haladhatnak át a jármű nélkül közlekedők az utca egyik oldaláról a másikra.