Lukács
7 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Idén lenne 75 éves a két éve elhunyt kiváló színikritikus, Koltai Tamás, ezért a Színházi Kritikusok Céhe Koltai Tamás Kritikapályázatot írt ki.

  A pályázat pályadíja 250 000 forint, és bárki indulhat rajta, aki idősebb 17, de nem idősebb 30 évesnél, szereti a színházat, és úgy érzi, tud is írni róla. A pályázati kiírás a következő: 

  "A színházi kritika utánpótlásának biztosítása céljából kétfordulós színikritika-pályázatot hirdetünk Koltai Tamás kritikapályázat néven, 75 éve született kollégánk emlékére és tiszteletére. A pályázatra rendszeres színházlátogató középiskolások, egyetemi hallgatók és írással hivatásszerűen foglalkozó, 17-30 éves életkor közötti színházkedvelők jelentkezését várjuk. 

  A pályázóktól három, a sajtóban nem publikált színikritikát kérünk, 2014-nél nem korábbi színházi bemutatóról, egyenként minimum 4000, maximum 8000 karakter terjedelemben. A jelentkezők írásait – jeligével ellátva, PDF formátumban – elektronikusan a kritikapalyazat@gmail.com mailcímre várjuk, vagy pedig nyomtatott formában, postai úton a Koltai Tamás kritikapályázat, 1241 Bp. Pf.64. postacímre. A beküldési határidő 2017. december 1. éjfél. A pályázatok kézhezvételét nyugtázzuk.

  A pályamunkákat kritikusok, szerkesztők bírálják el, majd a legjobbakat meghívják a 2017/2018-as színházi évad második felére eső második fordulóba. Az első forduló győztesei három tavaszi bemutatóról írnak majd kritikát. Ekkor a cikkek véleményezésébe színházi alkotók is bekapcsolódnak.

  A Koltai Tamás kritikapályázat szakmai partnerei a Színház folyóirat és a szinhaz.net, az ART7 művészeti portál, a 25 éves Criticai Lapok, az Ellenfény, a Revizor - a kritikai portál és a Spiritusz folyóirat.

  A pályadíj 250 000.- forint. A pályázat győztesei díjukat 2018 szeptemberében, a Színikritikusok díja átadó ünnepségén vehetik át."

 • ha kimész a természetbe. Az erdő most ezer színben pompázik, a nedves avar illata bejárja a réteket, a héten pedig még gyönyörű kirándulóidő lesz. És nem is kell nagyon messzire menni, az MTI fotósa ezt a képet például Dobogókőn készítette.

  Ha séta közben színpompás fákat fotóztál, küldd el nekem a hely és az időpont megadásával! A legszebbeket publikáljuk. Csodás sétát kívánok!

 • 1985-2005 között 340 F1-futamon indultak a Minardi versenyautói, olyan pilótáknak adtak lehetőséget, mint Gianni Morbidelli, Alessandro Zanardi, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Fernando Alonso, Mark Webber, Jos Verstappen és az egyetlen magyar F1-pilóta, Baumgartner Zsolt.

  A Minardik utoljára a 2005. október 16-án, a Kínai Nagydíjon álltak rajthoz, Robert Doornbos a 14., Christijan Albers a 16. lett.

 • Napok óta feldobálja a Facebook szponzorálva a newsfeedemre az Irie Maffia új klipjét 'Ez a jó' címmel. Ironikus módon sok rajongó nem gondolja annyira jónak a dalt.

  R.I.P Irie Maffia (2005-2013)

  Ez valami hatalmas gagyiii........ Hová tűnt a reggae?????

  Szívből sajnálom,hogy ennyit romlott a színvonal :'( #visszaarégiiriemaffiát Ezek nem ti vagytok! 

  Legalábbis ilyen, és ehhez hasonló kommentek vannak a poszt alatt, és mitagadás, aki lemaradt a 'Jah Watching'-nál (ami egyébként az egyik kedvenc magyar dalom volt a kétezres évekből), vagy a 'Hands In The Air'-nél, annak nagyon furcsa lehet a zenekar utóbbi néhány évben kialakult/átalakult hangzása. És akkor még nem is említettem a hímsoviniszta, materialista videoklipet, ami szintén elég idegen az egykor békéről és szeretetről énekelő reggae-zenekar képétől. 

  Engem azonban nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy a refrén borzasztóan emlékeztet valamire, és ma végre rájöttem, hogy mire.

  A ritmus egy kicsit más, de az akkordok kb. ugyanúgy, ugyanolyan sorrendben megjelennek mindkét dalban. Persze nem állítom, hogy egy az egyben lenyúlta volna a témát az Irie Maffia, inkább csak a csalódott rajongókat látszik igazolni, hogy már a szintitéma is olyan bézik popsablon, hogy akár Lady Gaga vagy valamelyik producere is kitalálhatta volna.