Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Idén 15 éve, hogy megjelent a Turn On The Bright Lights, a New York-i Interpol zenekar első nagylemeze. Róluk annyit azért érdemes tudni, hogy nélkülük lehet az Arctic Monkeys sem érdekelne semmit, és talán a nagy brit indie rock cunami sem indult volna akkora lendülettel, ha nincs az Interpol.

  Ennek örömére az Interpol idén turnézni indul - sajnos az első lemezen közreműködő, de az azóta kivált Carlos Dengler nélkül - szerte a világon, köztük Európában is. Ma pedig már hivatalossá vált, hogy többek között a Szigeten is eljátsszák majd nyáron a teljes első lemezt. Ez pedig király hír, mert az első Interpol-album úgy ahogy van szinte tökéletes.

 • Hétfőn bőven nulla fok alatt volt a hőmérséklet, aki tehette, ki sem mozdult otthonról, de ha már kellett, jól felöltözve: vastag zokni, csizma, pulóver, bunda és persze sál, sapka, kesztyű.

  A tél már harmadik hete ordító hideget hoz az országba, de nem annak az úriembernek, aki fittyet hányva az egészre, az etikettre még inkább mezítláb és papucsban indult útnak. Olvasónk, Anna, a 4-6-oson találkozott az ismeretlen mártírral.

 • Az imént posztolta Flickr-re és Facebookra is az alábbi képet Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség francia űrhajósa, aki a Nemzetközi Űrállomásról folyamatosan kukkolja a Földet.

  A fotó december 28-án készült, két nappal karácsony után, és jól látszik rajta hogy egy szemernyi hó sem esett még akkor a magyar fővárosra. A látvány azért így, még fejjel lefelé is remek, köszönjük Thomas a kis meglepetést!

 • A veronai buszbaleset áldozataira emlékezve a Magyarországon elrendelt gyásznap alapján az Európai Parlament előtt is félárbócra engedték a magyar zászlót.

   

  Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker tegnap este adott ki nyilatkozatot a magyar diákok veronai buszbalesete miatt. „Legmélyebb együttérzésemet és őszinte részvétemet fejezem ki az érintettek felé. Semmilyen nyilatkozat nem enyhíthet azon a fájdalmon, amelyet ez a tragikus veszteség okozott, de gondolataimban a baleset áldozataival és szeretteikkel vagyok, akik gyászolnak, és a nemzettel, amely együtt gyászol velük.”

  Az Európai Parlament nemrég megválasztott olasz elnöke, Antonio Tajani Twitteren üzent. „Mélyen elszomorított az olaszországi szörnyű buszbaleset híre. A gondolataim és a részvétem a fiatal áldozatok családjaival és Magyarországgal.”