István, Vajk
17 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A világ legértékesebb autógyártó cégei láthatóak a térképen, a tőzsdei árfolyamok alapján, magyarán az összes részvényük összértéke, még magyarábban, ennyi pénzért lehetne elvileg felvásárolni napi áron a teljes vállalatot:

  worlds-largest-automakers-by-value

  Azt látjuk rajta, hogy:

  • A Tesla értékesebb, mint a három nagy hagyományos amerikai autógyár, vagyis a Chrysler (ami már összeolvadt a Fiattal), a Ford és a General Motors bármelyike
  • Összesen három autógyártó számít ma nagyobbnak nála, a Daimler (vagyis a Mercedes), a Volkswagen és a Toyota
  • Nagyobb, mint a két francia óriás, a Renault és a Peugeot összesen
  • Annak ellenére, hogy - és ez már nem látszik a képen -, tavaly mindössze 76 ezer autót adott el és 7 milliárd dolláros forgalmat produkált. Ugyanez a Fordnál 6,5 millió kocsi, és 150 milliárdos forgalom.
 • A Foxygen az évtized egyik legnagyobb kritikuskedvenc zenekara az amerikai indierock-szcénában: múltba kalandozó lemezeiket rendre dicséri a sajtó, a koncertjeik pedig Sam France frontember viselkedése miatt hírhedtek.

  France ugyanis nem egyszer szabályosan megőrül a színpadon, a másik állandó tag pedig magyar származású, sőt: Jonathan Radónak rokonai is élnek itt.

  A pszichedéliát, barokkpopot, glamrockot és a hetvenes évek összes teátrális pop-rockgesztusát felhasználó Foxygen kedd este játszik majd először Magyarországon, méghozzá az A38 Hajón.  

 • Trump-tanacsadok.gif
  Fotó: Getty Images Hungary / Index

  Donald Trump elnökségének egyik első emlékezetes képe volt a Vlagyimir Putyinnal folytatott telefon, rögtön az elnök megválasztása utáni napokban. A beszélgetés alatt az ovális irodában volt Trump stábja is, és igazán teátrálisan állták körbe a jelenetet.

  Egy év sem telt még el Donald Trump megválasztása óta, de a legfontosabb tanácsadói közül ma már csak az alelnök, Mike Pence lenne a teremben egy hasonló fotón.

  Michael Flynn pont az oroszokhoz kötődő ügyei miatt adta be lemondását, Spicer és Priebus az elnöki tanácsadók közötti kommunikációs háborúban maradtak alul, Steve Bannon pedig a napokban jelentette be, hogy visszamegy lapjához, a Breitbarthoz, hogy onnan segítse az elnököt.

  Van itt egy klassz cikkünk róla, hogy kik maradtak most az elnök mellett, akik hatással lehetnek a következő hónapokra.

 • Pénteken lezárták a budai Fő utcát, amit mostanában olyan gyakran zárnak le, mintha az elmúltnyolc bűneit még mindig hordozó gyurcsányista exképviselő lenne. Olvasónk, Alma este, a frissen kihelyezett kordonon ezt a táblát találta, erős figyelmeztetés a figyelmetlen (vagy óvatlan) bicajosoknak.