Gusztáv
-11 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kaliforniai Disneyland-ben január 12-15. között rendeztek egy jótékonysági futóversenyt, a Star Wars Half Marathont, ami azért volt különleges, mert az indulók nagyon nagy része nem sima futócuccban vágott neki a versenynek, hanem valamilyen az univerzumhoz illő maskarában.

  A Disney évente több jótékonysági futást is szervez, ezeket a RunDisney néven lehet megtalálni, a következőt Floridában rendezik majd februárban, annak a Disney hercegnők lesz a témája.

 • A teniszben is elkezdődött 2017, az év első Grand Slamje éppen hétfőn rajtolt, Ausztráliában, és mindjárt olyan nevek léptek pályára, mint a világelső Andy Murray vagy éppen Roger Federer és Stan Wawrinka.

  Utóbbi a jelek szerint baromi jó erőben van, bár kicsit mintha még szétszórt lenne, de erről ellenfele, a szlovák Martin Kližan biztosan hitelesebben tudna beszámolni, miután egy labdamenet végén Wawrinka kis híján kivégezte.

  És nem túlzás a kivégzés szó használata, hiszen az ötödik, döntő szettet játszották, az eredmény 4-4 volt, és Kližan nem valószínű, hogy a meccs feladására készült.

  A szlovák mintha tudta volna, hogy esélye sem lesz azt a menetet megnyernie, és amikor visszaadta a labdát, egészen meglepően reagálta le, elkezdett a háló felé sétálni, mintha a strandon lenne. De ebben a sportban az óvatlanság bizony kellemetlen következményekkel járhat, és arra valószínűleg nem számított, hogy a svájci egy gyilkos lecsapással éppen őt fogja eltalálni. Kližan meg összekuporodott és a meccset innen jól el is veszítette.

 • Egyáltalán nem új, de méltatlanul kevés nézettséggel bír az alábbi videó, így ha szabad tanácsolnom: amennyiben egy 34 másodperces videóra van ideje így hétfőn, a munkaidő vége előtt nem sokkal, akkor ez legyen az.

  Ahogy a poszt címe is jelzi, nem látunk mást, mint egy nagy nagyítóképességű teleszkópon át filmezett jelenetet Naprendszerünk életéből. A kétszeresére gyorsított pompás felvételen a Naptól 1,4 milliárd kilométerre keringő Szaturnusz bukkan elő a mi Holdunk takarásából. (A Hold körülbelül 384 ezer kilométeres távolságra van a Földtől.) A 2007. május 22-én rögzített csillagászati esemény – azaz a Szaturnusz-fogyatkozás – maga nem annyira ritka, viszont általában csak a Föld kisebb területeiről lehet megfigyelni. Legutóbb 2014-ben volt hasonló, akkor Ausztráliából két alkalommal is jól meg lehetett figyelni a jelenséget, legközelebb pedig 2019-ben lehet rá számítani, ugyancsak Ausztráliában

 • Renitens állatok színesítették a mexikói bajnokság hétvégi mérkőzését a Pachuca és a Chiapas csapatai között. A játékvezetőnek előbb egy kutya, majd később egy macska miatt kellett félbeszakítania a játékot, a bíró a második esetnél már nehezen őrizte meg komolyságát. A nagyobb kalamajkát az idétlenül rohangászó eb okozta, a macska csak arisztokratikusan üldögélt a gyepen, majd a játékvezető közeledésére sietve eltűnt egy reklámtábla mögött.

  Ha ennél is bájosabb állatos jelenetet nézne, akkor melegen ajánlom Mr. Sirályt az ausztrál kupa döntőjéből.