Márk
6 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ígéretes honlappal rukkolt elő a Lechner Tudásközpont, amellyel térképen (is) lehet keresni olyan klassz kezdeményezéseket, amiket valamilyen módon bele lehet gyömöszölni a ma oly divatos okos város fogalmába. Ha túllendülünk néhány bullshit szagú alcímen, mint a Küldetés, meg a Tudásplatform, akkor egy kifejezetten hasznos példatárhoz jutunk.

  Egy rakás projekt szerepel benne, elsősorban az Európai Unióból, de a világ legkülönbözőbb pontjairól is, amelyek sikeresek, példamutatók. Lehet szűrni területekre, címkékre, típusokra. Van benne egy csomó oktatási program Barcelonától Tajpejig, de olyan jól ismert budapesti fejlesztések is, mint a Bubi vagy a Futár. 

  A rövid leírások csak ízelítők, mindegyikhez jár egy link is, amelyik az adott projekt oldalára visz. Szóval klassz. Jó böngészést!

 • Azért, mert itt már véget is ér. 

 • A 444 emelte ki az ATV videójából azt a jelenetet, amikor Orbán Viktort pálinkával (marcipános berkenyepálinkával) kínálták a Szakma Sztár Fesztiválon. A miniszterelnök a kamerák jelenlétére hivatkozva visszautasította a felest, és azt mondta: „Mindenki figyel, most nem ihatom meg. Betesznek a Népszabadságba.”

  Véletlen elszólás? Cinizmus? Régi rossz emlékek? 

  Arról a Népszabadságról van szó, amit gazdasági okokra hivatkozva 2016-ban szántott be a Mészáros Lőrinc-féle Opimus, miután felvásárolta a lap kiadóját. A lap megszűnéséről Orbán Viktor is értesült, tavaly októberben maga is reagált a hírre, decemberben pedig a lap egyik munkatársával személyesen is elbeszélgetett Brüsszelben, miután a sajtófőnöke nem engedte be a terembe, ahol sajtótájékoztatót tartottak.

  Arról a Népszabadságról van szó, ahová egyébként tényleg bekerült már egyszer pálinkázás közben. A lap volt fotósa hívta fel rá a figyelmet a Facebookon:

  18119031 10155465618932262 6756594034743141425 n

  Lazán kapcsolódik: az Indexnek eddig csak kólázás közben sikerült lekapni Orbán Viktort (2012, Komárom):

 • A 2017-18-as szezontól kezdve már nem az Adidas, hanem a Nike lesz az NBA-csapatok mezszponzora. Azonban a 30 csapatból csak 29 lesz tisztán Nike-cuccban, a Charlotte Hornets különcködni fog. Jó okuk van rá, hiszen a tulajdonosuknak, Michael Jordannek külön márkája van a Nike-n belül, ezért a Hornets egyedüliként Jumpman-logós szerelésben játszik majd.

  Jordannél van amúgy szerződése Neymarnak, de a Michigan Wolverines egyetemi amerikaifoci-csapatnak is.

  1024px-Jumpman logo.svg.png