Mária
-6 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahogy mi is megírtuk, Donald Trump lett az az év embere a Time magazinnál, amiben semmi váratlan nincs, választási évben többször döntött már a lap az éppen megválasztott elnök mellett.

  Váratlan fordulat viszont, hogy sokaknak az jutott eszébe a kapcsolódó címlapfotóról, hogy a Time az elismerés mellett egyúttal oda is szúrt Trumpnak, mert pont úgy helyezték el a képét, hogy a TIME felirat M betűje nagy vörös ördögszarvakat fest a leendő elnök feje búbjára. Így:

  A Time azzal válaszolt, hogy összeállítottak egy galériát a 35 címlapképről, amelyre szintén rá lehetne sütni ugyanezt az ördögszarvrajzolós vádat, kezdve rögtön a nagy rivális Hillary Clinton képével.

  Mondjuk az ő feje fölött fehér a felirat, az meg ugye egészen más!

  Ön szerint?

  • 18
   Hogy kerültek Gyurcsány Ferenc szarvai Trump fejére?
  • 13
   Trump maga a sátán.
  • 13
   Nyilván véletlen volt, de attól még Trump maga a sátán.
  • 7
   Hillary Clinton maga a sátán, de legalább fehér.
 • 11. alkalommal kap tematikus karácsonyi díszkivilágítást a Tokio Shiodome kerületében fekvő pláza. Idén hatperces audiovizuális fényshow borítja a szivárvány színeibe a bevásárlóközpontot. Az ünnepi megvilágítást meghosszabbított ideig, egészen Valentin-napig láthatják az arra járók.

 • Oké, szép a kilátás (a fotó nem illusztráció, egy másik képen látszik, hogy az ablakból fényképezték), klasszul be van rendezve, pöpecül helyre van pofozva, de akkor is 99 millió forint 41 négyzetméter!  Az több mint

  2,4 millió forintos négyzetméterár.

  Ugyanakkor el tudom képzelni, hogy ennyiért is el tud menni.

  A lakás amúgy abban a Hübner Tibor és Gyenes Lajos tervezte házban van, amelynek a szomszédos épülettel közös homlokzata van (sokan azt hiszeik, hogy egy épület). Sőt, most a MTESZ-székház lebontása után egy harmadiké is ugyanez lesz, úgyhogy vagy száz év után megvalósul Hültl terve.

  A szóban forgó lakásról itt találtok egy csomó képet.

 • December 10-én adománygyűjtő vacsorát rendeznek, melynek bevételéből a szervezők a József Attila Kört támogatják majd, írja a Könyvesblog.

  "Szervezetünk anyagi gondjai idén a mindennapi működésünket tették kérdésessé. Ennek ellenére hisszük, hogy a JAK 35 éves önálló működésével, több mint 300 tagjával és több mint 200 megjelentetett kötetével, érdekképviseleti, műfordító, programszervező tevékenységével a kortárs irodalom kiemelkedő iskolája, és a jövőben is képes lesz fenntartani az eddig elért sokarcúságát és függetlenségét. Azért, hogy a következő évet is túlélhessük, elindítjuk forrásszerző programjainkat"

  - áll a JAK közleményében.

  A vacsorát december 10-én a Tűzoltó utcai Élesztőben tartják, melyen megjelennek a JAK ügyeit támogató alkotók, barátok és kollégák, mások mellett Czinki Ferenc, Garaczi László, Krusovszky Dénes, Nagy Ildikó Noémi, Németh Gábor, Pion István, Szegő János, Valuska László. A főszakács P. Horváth Tamás lesz. A programok már délután felolvasásokkal, irodalmi kvízzel elkezdődnek. A résztvevők 4000 Ft támogatói jegy megvásárlásával segítik a JAK fennmaradását, valamint a helyszínen lehetőségük nyílik egyéb módon is támogatni a szervezetet. Az est bevételét a rendezvény és a József Attila Kör működési költségeire fogják fordítani. 

  Időpont: 2016. december 10., szombat, 15:00–20:00

  Helyszín: Élesztő (1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.)

  További infóért katt IDE!