Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Névtelen.png

  Sajnos én nem beszélek olaszul, Németh Szilárd a parlamenti önéletrajza szerint viszont igen, sejtelmes meghatározással ráadásul "társalgási szinten", bármit is jelentsen ez. Elképzeltük:

 • A police.hu-n olvastuk, hogy a gyulai rendőröknek sikerült elfogniuk a 27 éves tápiószőlősi férfit. V.F-t azért vették őrizetbe, mert a gyanú szerint két év alatt összesen 16 alkalommal lopott gyulai templomokból.

  Ezen időszakban, több mint 100 karkötőt, nyakláncot és egyéb ajándéktárgyat tulajdonított el, de volt, hogy a perselyekből is kivett pénzt.

  A legmeghökkentőbb fogása viszont egyértelműen az volt, mikor 2016 májusában egy babakocsit is eltulajdonított az egyik templom előteréből.

  A Gyulai Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádemelést javasol ellene.

 • Kaptam egy lakáshirdetést egy Dia nevű olvasónktól. Elsőre azt gondoltam, hogy jó-jó, de láttunk már ilyet korábban is: a hirdetés minden fotóján eldugnak valamit, ami arra csábít, hogy rákattintsunk és végigpörgessük a képeket, aztán megosszuk - abban a reményben, hogy akkor egyszer csak elkel majd a lakás.

  Itt egy kis textilbaglyot helyeztek el minden fotón. Van, ahol ugyan pár másodpercet gondolkodnunk kell, de azért mindenhol hamar megtaláljuk. Kivéve a konyhában!

  Ott annyira nehéz a feladvány, hogy én elsőre félre is siklottam (utólag tudom is, hogy miért). Aki még szeretne gondolkodni rajta az nyissa meg a képet és agyaljon rajta, mert alább elárulom a megoldást!

  A MEGFEJTÉS

  Elsőre azt hittem, hogy a tálcán szereplő bagolyábra a megoldás. Persze nem az, hiszen az nem az a madár, mint ami a többin szerepel. Elsőként Szilárd küldte el a megfejtést:

  a bagoly a mikróban van!

  És tényleg, ha az ember hunyorít és megfelelő szögből nézi a képernyőt akkor látszik. Nem csoda, hogy gban nevű olvasónk nem is találta meg elsőre, csak

  amikor más monitoron, gépen néztem a képet, sötét, már nem napfényes szobában. Elsőre is gondoltam, hogy ott van, de egyszerűen láthatatlan volt napfény mellett.

  Mondjuk ez jól passzol egy bagoly imidzsihéz. A mi házunk előtti gesztenyefán is lakik egy erdei füles, de néha negyedóráig meresztjük a szemünket, mire megtaláljuk. De nem fogott ki homeron, aki mint írta:

  végeztem egy kis gamma korrekciót, majd invertáltam a képet. így mar egyértelműen latszik a kis dög

  Ugye a kedves olvasó is látja:

  bagolyakonyhaban

  És amikor már mindenki egyetértett azzal, hogy a bagoly a mikróban van, akkor jött Krisztián levele, hogy "én a mikró elején látok egy zöld baglyot tükröződni,

  tehát jobbról van a munkalapon csak éppen takarásban.

  Szerinte nem is lehet a bagoly a mikrohullámú sütőben, hiszen "akkor nem látszana, mert a mikróban sötét van, kint meg világos. Becsillan az üveg, így semmi nem látszik bentről. Arról nem is beszélve, hogy az ajtóban van egy rács ami visszaveri a mikrohullámokat, és ez fekete. Tehát kizárt hogy belső világítás nélkül bármi is kilátszódjon."

  Szóval a bagoly meg is van, meg nem is. Döntse el a kedves olvasó, kinek van igaza.

  Hol a bagoly?

  • 365
   A mikróban
  • 265
   Csak tükröződik a mikrón
  • 198
   Én egyáltalán nem látom

  Alighanem álmában sem gondolt volna arra a hirdetés feladója, hogy ilyen vitákat generál a lakása, de most biztos nagyon boldog. 

 • Elindult a JCDecaux Hungary jótékonysági kezdeményezése. A cég néhány nappal ezelőtt hirdette meg akcióját, amely során ingyen rendelkezésre bocsájtják szabad felületeiket olyan szervezetek számára, akik az extrém hideg alatt segítene a hajléktalanokon.

  Eddig a következő cégek hirdetései kerültek ki:

  • Szegedi Híd Egyesülete (9 db citylight, 16 db óriásplakát)
  • a Magyarországi Krisna Tudatú Hívők Közössége (91 db citylight, 30 db óriásplakát)
  • a Magnet Bank „Adj meleget!” program (100 db citylight, 50 db óriásplakát)

  A cég soron kívül gyártja az akcióhoz szükséges kreatívokat és továbbra is várják az újabb cégek felajánlásait. A jelentkezéseket erre a címre várják: segitunk@jcdecaux.com