Miklós
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Emlékeznek még talán korábbról, de ha nem, akkor most elmondom, hogy pár hónapja komoly vita volt az interneten arról, hogy ha a kutyák nadrágot hordanának, akkor pontosan hol is kéne legyen annak a nadrágnak a dereka. Rajzos formában összefoglalva ez volt a két lehetőség:

  uax7keje45ns39f5aumq.png
  Fotó: internet

  Na, most viszont van válasz is: az USA-ban lévő Bellevue rendőrkapitányságra tette ki ezt a fotót erről a furcsa ízlésű kutyáról, az internet meg egy emberként lélegzett fel, hogy aha, akkor így.

 • Máté Bence tette ki a Facebookra ezt a háromképes montázst egy réti sasról a minap (persze a címben lévő állítás nem az övé, hanem az enyém, ő ennél sokkal profibb). Ahogy a világhírű természetfotós is írja, az állatról három kép készült. Az első még fióka korában, a másodikon épp azt tanulta meg, miért nem érdemes a sirályokkal kezdeni, a harmadikon pedig az látszik, miért kéne a hatóságoknak kicsit komolyabban venni a természetkárosítást meg a méreggel való visszaélést.

  Nem közvetlenül a réti sast akarta megmérgezni az a felelőtlen idióta, aki kirakta a mérget, valószínűleg csak (csak) rókákat akart elintézni. Ez persze nem menti fel, már csak azért sem, mert a rókák mérgezéses gyérítése sem tartozik az engedélyezett vadgazdálkodási módszerek közé. Ha esetleg az a Pincehely környéki idióta, aki kitette a mérget, olvassa ezt, és arra gondol, hogy jó, de ő nem is tudta, hogy ez lehet a dologból, akkor legkésőbb most tanulja meg, hogy azért nem szabad mérget kirakni, mert például ilyen következményei lesznek. A sas nem a méregből evett, hanem a mérgezésben elpusztult róka teteméből, de a használt méreg olyan erős volt, hogy a sassal is végzett. Sőt, három sassal, összesen ugyanis három mérgezett sast találtak a mérgezett róka közvetlen közelében, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területéhez tartozó Pincehely falu határában.

  A réti sas eszmei értéke 1 millió forint, de mivel evett a megmérgezett rókából és elpusztult, ez az eszmei érték jól átváltható természetkárosításra is, ami büntethető. Még nyáron, egy másik réti sas megmérgezésénél kérdeztük a rendőröket, hogy folyik-e nyomozás, akkor azt mondták, hogy

  nem, mert nem érkezett hozzájuk feljelentés.

  Mellesleg olyan hülye világ ez, hogy ott a képen az egymillióba kerülő tollkupac, miért nem nyomoznak csak úgy, mert nem is tudom, olyan természetellenesnek tűnik a dolog, hogy az előbb még repül boldogan az égen, most meg csak ott oszlik a földön, vagy belső megérzés alapján, vagy a zsaruösztön nógatása miatt.

 • A fejlett világ egyik nagy igazságtalanságára próbálja felhívni a figyelmet ez a nemrég indult Instagram: a félmeztelen lányokat kérdés nélkül letiltja az oldal, a félmeztelen fiúk viszont szabadon mutogathatják a felsőtestüket. Hogy miért van ez így? Szerintem hagyjuk.

  genderless
  Fotó: @genderless_nipples / instagram

  De mit csinál akkor a közösségi oldal (és hogy reagál a közösség?), ha nem lehet eldönteni, hogy férfi vagy női mellbimbót látunk a képen? Hoppá! 

  A dolog igazi szépsége az, hogy ha az Instagram elkezdi törölni ezeket a fotókat (elkezdte), akkor abba lehet belekötni, ha pedig nem kezdi el törölni őket, akkor meg abba.

  A profil persze akkor is szuper vicces, ha a web2-3-genderfilozófia nem érdekli semmilyen szinten. Ebben az esetben remek tippjáték egy-egy képről kitalálni, fiúhoz vagy lányhoz tartozik-e.

  Hogy áll a mellekkel?

  Köszönjük, hogy szavazott!

 • Kormánypárti képviselők imádják hangoztatni, hogy micsoda sajtószabadság van Magyarországon. Nos, itt van egy csodás példa erre. Nézzék meg, hogyan reagál Kövér László, a parlament elnöke (!) arra, ha a sajtó a dolgát akarja végezni:

  Ami a Mandiner felvételén látszik, az a teljes téboly, a hatalmával fenyegető, kioktató és a zavarodottságot, ellentmondást és csupa nagyon ijesztő és rossz reflexet sugárzó egyik Legfőbb Közjogi Méltóság viselkedése akkor, amikor a sajtó kérdezni merészel tőle. Azon a folyosón, amit ő jelölt ki arra, hogy ott kérdezni lehessen. Agyrém.

  Kedves Kövér László, alapvetően botrány, hogy a Parlamentben gyakorlatilag csak nagyon kevés és a képviselők által nagyon könnyen kikerülhető helyen lehet kérdezni. Tudjuk, ilyenkor jönnek az európai példák, amikre ilyenkor annyira jó hivatkozni, más esetben viszont teljesen természetes azokat lesöpörni. 

  Hadd emlékeztessük a házelnök urat, hogy ő egy képviselő, akinek feladata, kötelessége a választókat képviselni, nekik és az őket szintén képviselő sajtónak válaszolni. Mivel a képviselők jelentős többsége egész egyszerűen nem tart sajtótájékoztatókat, az interjúkérelmeket negligálják, nem marad más lehetőség, mint az adófizetők pénzén működő munkahelyükön megpróbálni szóra bírni őket. Mert jogunk van hozzá. Mert nekünk ez a feladatunk. Neki meg az, hogy válaszoljon. Ha máshogy gondolja, akkor egy másik, elvileg megváltoztatott rendszerben él, amihez szintén joga van, csak akkor ne erőlködjön a sajtószabadság és a nyilvánosság megfelelő működésének bizonygatásával.

  Kövér a videóban kikéri magának, hogy kérdezni próbálják, amikor ő NEM AKAR válaszolni. Vicc. Most mi kérdezzük: micsoda viselkedés az, hogy nem hajlandó BÁRMIRE válaszolni? Milyen alapon tagadja meg bármelyik képviselő a válaszadást? Milyen beszari tempó ez?

  (Itt a teljes videó, Kövér László szereplése 3:50-től látható):