Márta, Flóra
18 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tűzoltók mentették le a házfalon rekedt önjelölt pókembert, ezzel a címmel posztolt a katasztrófavédelem egy videót egy péntek hajnali mentésükről. A VIII. kerületben, a Kisfaludy utca egyik társasházának külső falán, egy gázkéményen akart felmászni egy férfi az emeletre, aminek az lett a vége, hogy a tűzoltók alpintechnikával szedték le onnan. A férfi megúszta, csak kisebb sérüléseket szerzett.

 • Nem igazán értem, miért száll meg valaki ilyenben, talán az "imádok kempingezni, csak már öreg/lusta/kényes vagyok hozzá" emberek lehetnek a célcsoport. Mindenesetre így néznek ki a szobák a Huettenpalast Hotelben:

  227323 219818038048193 6852810 n
  Fotó: Huettenpalast Hotel
  Hut8
  Fotó: Huettenpalast Hotel

  Bár nem tartozom a fenti célcsoportba, kifejezetten tetszenek. [via curbed]

 • Nyugi, csak egy emlékérme. A forint ugyanis augusztus 1-én lesz 70 éves, ez meg amolyan szülinapi ajándék. Jól néz ki, nem?

  penz
  Fotó: mnb.hu

  Az ezüst 10 ezres és a színesfém változatú kétezres mellett, 50 forintosokat is vernek az évforduló alkalmából, ez utóbbiak forgalomba is kerülnek. További részletek itt.

 • Hamarosan négy új résszel tér vissza a Szívek szállodája (Gilmore Girls), de most épp nem csak ezért lelkesedett be a sorozat rajongótábora: valakinek beugrott, hogy egy 12 évvel ezelőtti, 2004-es részben Lorelei gyakorlatilag megjósolja Hillary Clinton elnökségét.

  Az ötödik évad "A Messenget, Nothing More" című részéről van szó, ahol Lorelai a telefonban Luke-nak azt mondja: "See you when Hillary's president!", vagyis "Viszlát, amikor Hillary elnök lesz!"

  CoZI c WEAAbl7n
  Fotó: @GilmoreGirls / Twitter

  A sorozat november 25-én tér vissza az új részekkel, az elnökválasztást pedig november 8-án lesz, úgyhogy a jóslat könnyen igazzá válhat.

  Hillary Clintont egyébként többször említik a sorozatban, például a harmadik évadban Rory arról beszél a barátjának, Deannek, hogy Clintonról akarja írni a felvételi dolgozatát: „Ő annyira okos és kemény és senki nem gondolta, hogy megnyerheti New Yorkot, de megnyerte, és remekül csinálja, és hallottad már beszélni? (...) Remek szónok, erős és meggyőző".

  Ez egyébként egy jó példa arra is, hogy Hollywood hogyan segítette nagyon konkrétan Clinton politikai karrierjét.