Jácint
15 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 64 millió forint helyett már mindössze 58 millióért juthat hozzá az Ebay kínálatában szereplő négy méter magas, eredetileg Litomericéből származó Sztálin-szoborhoz. A szobrot már május óta próbálják elpasszolni egy cseh határ melletti osztrák településből, de eddig sajnos nem érkezett vevő rá.

  A termék eredeti ára nem csökkent, még mindig 225 ezer dollárba kerül. Csak a dollár gyengült annyira, hogy most már hatmillióval kevesebbért juthatunk hozzá a történelmi műremekhez.

  Habár a két cseh szobrász, Kyselka és Bradacek 1953-as alkotását csodával határos módon nem törték össze a rendszerváltáskor, mostanra elég ütött-kopott állapotban van, az eladó becsületesen fel is tünteti, hogy használt termékről van szó. Ennek ellenére Joszif pajtás bronzba öntött mása minden magyar háztartás éke lehet, a muskátlik és a kerti törpék mellé tökéletesen kiállítható udvarunkban, ám kilenc tonnás súlya miatt lehet, hogy fűnyírásnál nehéz lesz odébb rakni.

  A szoborhoz ráadásul ingyenes házhozszállítással juthatunk hozzá, sőt az adatlap szerint még csak vámot se kell fizetnünk a szállításért. Mondjuk az unión belül egyébként se kéne.

 • Hogy ennek a minneapolisi mozinak írhatnám a vicces feliratait. Sajnos a dunaújvárosi moziban is hasonló volt a rendszer a kilencvenes években, de oda senki nem rakott ki mókákat, csak olyasmiket, hogy Dupla dinamit meg Időzsaru.

  Szóval az Egyesült Államok olyan tréfás hely, hogy egy ilyen mozinál lehet szóvicceket rakni a filmcímek alá. De hogy ki csinál ilyet egyáltalán? Ez az ember, akivel egy interjú is készült erről.

 • Már eddig is számos híradás tanúskodott arról, hogy a sanghaji valószínűleg a világ legdebilebb, legdurvább metrója, most pedig egy orrfacsaró bűzt árasztó nyers disznószívet daraboló férfi hívta fel magára utastársai figyelmét.

  Habár a metró szabályzata külön tiltja, hogy erős aromájú tárgyakat hordjanak fel az emberek metróra, nem tudni, történtek-e lépések az ügyben. Azt pedig, hogy miért jutna eszébe bárkinek ollóval felvagdosni egy szívet a metrón ülve, valószínűleg soha sem fogjuk megtudni.

  A kínai városnak egyébként nem a közhigénia a legerősebb oldala: több helyen külön táblákkal kényszerülnek tiltani a hatóságok a köpködést, e poszt írója pedig nem egy járdára fosó kisgyereknek és nyílt utcán történő kecskevágásnak volt szemtanúja sanghaji tartózkodása alatt.

  ( Shanghaiist)

 • Nagy valószínűséggel most kevesen érzik olyan szerencsétlennek magukat Nagy-Britanniában, mint az az ember, akinek a kocsibejárója alatt szó szerint megnyílt a föld, a tátongó lyuk pedig szépen lassan felfalja a kocsiját. 

  Az Anglia középső, West Midlands nevű részén lévő ház előtt vasárnap jelent meg egy víznyelő, a lyuk pedig azóta egyre csak nagyobb lesz, már csaknem három méter átmérőjű.

  DHWFeWuXkAArNNd
  Fotó: Twitter

  Azt senki nem tudja igazán, hogy miért alakult ki a víznyelő, de a helyiek szerint a jelenségnek köze lehet ahhoz, hogy a környéken valaha nagy szénbányák működtek. Szakértők szerint földalatti áradások moshatták ki a kocsibeálló alól a földet. 

  Hogy a beálló és az autó tulajdonosa hogy viseli a helyzetet, azt nem tudni, az autót lassan felfaló luk viszont amolyan helyi látványosság lett, sokan jönnek csak azért, hogy képeket készíthessenek a víznyelőről.