Adalbert
6 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Múlt héten a göteborgi Hotel Avalon bejárata előtt találtak egy elveszett plüssmackót. Kristoffer Kinnunen, a szálloda vezetője feltöltötte a szálloda Facebook-oldalára a képeket a játékról, és elkezdte keresni a gazdáját. Először Arne Jacobsen dán építész ikonikus, Tojás nevű foteljében fotózta le, aztán a szálloda különböző pontjain: medenceparton, luxuságyban stb.

  14390961 1179445228744525 757162373921031260 n
  Fotó: Avalon Hotel Gothenburg

  Az oldal követői bőszen megosztották a képeket, a keresés vírusként terjedt a neten, ezért sokan azt hitték, hogy csak egy ügyes PR-fogás az egész. Kinnunen visszautasította ezt, és vasárnap jelentkezett is a mackó tulajdonosa, Moa, aki örült, hogy visszakapja kedves játékát. Az újraegyesüléskor derült ki, hogy a plüssmedve Balli névre hallgat, és remélhetőleg nem szokott hozzá a szálloda által biztosított luxuskörülményekhez, mert az egy húzós kör lehet a családnak.

  (via The Local.se)

 • Nyolcadszor rendezték meg az éves Surf City Surf Dog eseményt Huntington Beachen, Kaliforniában. A versenyen bármilyen fajtájú kutya részt vehet, tömeg és méret szerinti osztályokban versenyeznek egymással.

  A zsűrik különböző képességek alapján ítélik meg a versenyzőket, többek között a szerint, hogy a kutya mennyire magabiztos és mennyi ideig marad a szörfdeszkán. (via The Guardian)

 • Csütörtökön adták át újra a rómaiaknak a Spanyol-lépcsőt a közel egy évig tartó felújítás után. A turistalátványosság védelmében új, szigorúbb szabályokat hozott a város vezetése: tilos rajta aludni, plakátolni, szemetelni és inni. 

  Már péntek este megsértették utóbbi rendelkezést, ezért két lengyel, két litván, egy Srí Lanka-i és egy olasz férfit is megbüntettek, összesen 900 eurónyi (durván 280000 forintnyi) bírságot kiróva rájuk, írja a Local.it.

 • Korábban írtunk arról, hogy az Apple dobta a jackdugót a szeptember 7-én megjelenő iPhone 7-ről, amitől elég sokan bepánikoltak. Jöttek is a hekkerek a maguk videóival, de a legnépszerűbb a TechRaxé lett, akik azt állították, hogy a jack-csatlakozó továbbra is ott van az iPhone-ban, csak egy fúróval lyukat kell fúrni hozzá.

  A fenti videón be is mutatták, hogy is kell ezt csinálni: a felvétel vírusként terjedt YouTube-on, majd 10 millióan nézték meg. Ami nem is lenne baj, de rengeteg voltak, akik neki is mentek egy fúróval az új iPhone telefonjuknak. A készülékek természetesen meghaltak a fúrás után, tehát senki ne próbálkozzon ilyesmivel.