Elemér
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy brit férfi palackozott friss levegőt árul egyenesen a svájci Alpokból, hisz az a legjobb a világon. Egy szép, félliteres palacknyi levegő mindössze 28 ezer forintba (97 dollár), a háromliteres kiszerelés pedig 72 ezer forintba (247 dollár) kerül.

  jarandlabel.png

  Az üveg mellé jár egy hitelesítő igazolás és GPS-koordináták a helyről, ahonnan a levegő származik. Ráadásul ezzel nem csak magunknak és az egészségünknek teszünk jót, hanem egyúttal adakozunk is, hisz a palackozott levegő árának 25 százaléka jótékony célokra megy el.

  Online is lehet rendelni a ttp://www.mountainairfromswitzerland.com oldalról és nem kell félni, bárhová kiszállítják.

  (via)

 • A Világbank februári adatai alapján még mindig az USA a világ legnagyobb gazdasága, a világ teljes GDP-jének 24,3 százalékát termeli meg, ami csaknem 10 százalékkal több a Kína által megtermelt 14,8 százaléknál.

  A Howmuch.net ábrái alapján az is érdekes, hogy az amerikai gazdaság nagyjából akkora, mintha összeadnánk Japán, Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, India, Olaszország, Brazília és Kanada gazdaságát GDP-ben.

  Dél-Amerika négy legnagyobb gazdasága (Brazília, Argentína, Venezuela és Kolumbia) összesen a világ teljes GDP-jének 4 százalékát termelik meg, míg Afrika 3 legnagyobb gazdasága (Dél-Afrika, Egyiptom és Nigéria) kevesebb mint 1,5 százalékot. A térképet itt lehet nagyobb felbontásban bogarászni.