Ákos, Bátor
1 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az osztrák rendőröknek rövid időre lezárták a Schönbrunn területét, mert egy kocogó szerint elszabadult és a környéken garázdálkodik az egyik állatkerti oroszlán. 16 rendőr érkezett és kezdték átfésülni a környéket, mielőtt az állatkertből szóltak nekik, hogy minden rendben van, egyik nagymacska sem hiányzik.

   

 • Világrekord döntésre és kilométeres nyálcsík húzására készülve indult el 951 buldog Mexikóváros utcáin, írja a Fox. Egyelőre úgy tűnik mindkettő sikerült, ez volt a világ legnagyobb buldogos felvonulása.

  Az eseményt szervező Erick Hernandez elégedett volt az eredménnyel:

  A Guinness rekord követelményei szerint mindegyiknek angol buldognak és egy évnél idősebbnek kell lenni, ezeknek megfeleltünk

  – mondta. A Guinness döntőbizottsága még vizsgálja az adatokat, ha mindent rendben találnak, akkor lesz hivatalos az új rekord.

 • A Telegraph hegesztett egy remek kis térképet arról, hogy a világ országaiban hol mennyi a férfiak átlagos testmagassága. Íme:

  A legmagasabb ország ezek szerint Hollandia, ami azért vicces, mert egyébként a világ egyik legalacsonyabban fekvő és leglaposabb országa. A 183,8 centis átlagot Montenegró, Dánia, és Norvégia követi pár milliméterrel lemaradva, a lista utolsó helyén Indonézia áll 158 centivel.

  És mielőtt még szexizmust kiáltana valaki, itt van a női térkép is, itt szintén a hollandok a bajnokok 169,9 centivel.

 • Az Időkép két lenyűgöző gyorsított felvételt is közzétett az imént arról, hogy a Fonyódligetnél a Balaton utolsó, hatalmas jégtáblája útnak indult végzete felé. 

  Az egyik webkamera észak-nyugati irányba nézve rögzítette a jókora jégtömb elszabadulását:

  Mindeközben egy másik, észak-keleti irányba fordított kamera is felvette a látványos természeti jelenséget:

  Bár a timelapse miatt csalóka, mintha nagyon gyorsan játszódna le az egész, de ne legyintsenek: ha megnézzük a videókon az időbélyegző hogy pörög, látható, míg így is félelmetesen gyorsan, pár perc alatt szakadt el a jégtábla a parttól.