Paulina
16 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha az időjárás nem rondít bele nagyon, akkor valamikor csütörtökön indítják majd útjára a Stratollite nevű ballont, ami 19-22 km magasra visz majd magával egy KFC-s csirkés szendvicset. 

  Az elsőre teljesen értelmetlen projektnek egyrészt anyagi oka van, ugyanis a KFC fizet egy rakás pénzt a ballonnal kísérletező World View Stratollite-nek, hogy pár napig kuponokat dobálhassanak le az égből, másrészt ez lesz a ballon első több napos tesztje, eddig maximum 12 órát töltött ilyen magasságban, írja a Space.com

  A kampányt úgy hirdették be, hogy az űr peremére küldik a csirkés szendvicset, de ez azért elég nagy túlzás, mivel 100 km-en van a Kármán-vonal, amit a világűr határának szokás mondani. 

  Ön mit küldene fel?

  • 64
   kÜRtőskalácsot
  • 38
   Debreceni párost
  • 30
   Űrlángost
  • 20
   Nem tudom
 • Oké, a 2006-os film címe igazából Halálos iramban: Tokiói hajsza volt, a Nemzetközi Automobil Szövetség most viszont kicsit komolyabb dolgot jelentett be: szeptember 30. és október 1. között Tokióban rendezik az első hivatalos drift-világkupát.

  A helyszín nyilván nem véletlen, az 1980-as években Japánból indult el a driftelés, amiben idén először kiderül, ki a világ legjobbja.

  fia idc photo2
  Fotó: FIA

  Azt egyelőre nem közölte az FIA, hogy pontosan hány indulóval terveznek.

 • Az angliai Exeter városban lévő Isca Akadémián olyan szigorú a dresscode, hogy a tanári kar a kánikulában sem hajlandó lazítani rajta, a fiúknak kötelező fekete hosszú nadrágban bejárni az iskolába.

  Az iskola tisztában van azzal, hogy éppen rekordmeleg van az országban, ezért tett apró engedményeket, a kötelező fehér ing legfelső gombját ki lehet gombolni és a nyakkendőt sem kötelező hordani. Viszont bármelyik nap dönthetnek úgy reggel az iskola vezetői, hogy már elég hűvös van ahhoz, hogy a nyakkendőt rákényszerítsék a gyerekekre, úgyhogy arra utasították a gyerekeket, hogy a táskájukban mindig legyen egy nyakkendő.

  bbcvid
  Fotó: BBC

  A fiú diákoknak ez nem volt elég, ezért a lányok kötelező formaruháját húzták fel tiltakozásból és térdig érő szoknyába bújtak. Nagyjából 30 diák vett részt az akcióban, és a Guardian által megszólaltatott szülők mind büszkék voltak a gyerekükre, amiért szembe szálltak az iskola vezetőivel.

 • Június 17-én készült ez a videó az indiai Gudzsarát államban:

  A videót a négyfős társaság egyik tagja készítette, a képen rohanó állat pedig egy oroszlánkölyök. Nemsokkal azután, hogy feltöltötték a videót az internetre, a rendőrség őrizetbe vette őket.

  Bár a környezetvédők szerint el akarták ütni az oroszlánt, a felvételek alapján sokkal valószínűbb, hogy csak megörültek, hogy látnak egyet, és le akarták filmezni. Ettől függetlenül ez még bőven kegyetlenkedés, jókedvükben nem nagyon szeret senki - legyen akár ember, akár állat - kocsik elől rohangálni. (via)