Mária
-6 °C
-2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 75 éve, a Pearl Harbor elleni támadás másnapján készült ez a fotó egy oaklandi bolt kirakatáról. A japán származású boltos így próbált gyorsan elhatárolódni az akciótól, a fotó mégsem emiatt vált az idegengyűlölet emblematikus képévé. 

  Két hónappal a támadás után lépett életbe Roosevelt elnök rendelete, ami százezer japán származású férfit, nőt és gyereket rendelt internáló táborokba. Olyanokat is, akik amerikai állampolgárok voltak, és pusztán származásuk miatt jelentettek biztonsági kockázatot a rendelet értelmében. A kitelepítettek a háború végéig nem hagyhatták el ezeket a táborokat. 

  A képen látható boltot is bezáratták. Dorothea Lange, a képet készítő fotós később részletesen dokumentálta az internáló táborok mindennapjait, rengeteg képe viszont nem jelenhetett meg az állami cenzúra miatt. 2006-ben adott ki egy fotókönyvet, amiben először publikálta őket.

  A fotó szomorú aktualitását nem csak az évforduló, hanem a Donald Trump körül felemelkedő mozgalmak, az amerikai politika radikalizálódása adja. Az internáló táboroktól azóta mindegyik kormányzat elhatárolódott, de a helyzet a jövőben akár változhat is. Jó példa erre Trump egyik kiemelt támogatójának nyilatkozata: Carl Higbie egy interjúban arról beszélt a muszlim származásúak regisztrációjával kapcsolatban, hogy a hasonló állami intézkedések teljesen helyénvalóak, ha nemzetbiztonsági célokat szolgálnak. (QZ)

 • Nem lehet valami kellemes hím kígyónak lenni. Udvarolsz egy kígyóhölgynek, erre jön valami tahó, hogy lenyúlja tőled, te meg még csak jó pofán sem tudod vágni. Helyette kénytelen vagy ilyen fura, látszólag teljesen hatástalan birkózásba kezdeni: 

  A videót Ausztráliában készítették és két barna kígyó verekszik rajta, vélhetően a párzás jogáért. Az ausztráliai barna kígyónak van egyébként az egyik leghalálosabb mérge a világon

 • Köszönöm!

  Azért tart itt ez az ország, mert ez a

  • 259
   Minőség
  • 229
   Árubőség
  • 126
   Frisseség
 • Screen Shot 2016-12-08 at 9.57.49.png

  Jack Venturo az akciófigurás dioráma-körök egyik szupersztárja, elképesztő részletességű szetteket épít kedvenc képregény-, sorozat-, és filmes karakterei köré. Ez így leírva lófasz, tessék megnézni a videót, és menten meglesz miről mesélek mámoros mosollyal.