Magdolna, Léna
11 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Felavatták Európa első e-fáját a közép-franciaországi Nevers-ben: a város szívében található, napenergiával működő "fánál" mobiltelefont lehet feltölteni, vezeték nélküli interneten böngészni vagy egyszerűen csak az árnyékba húzódni a nap elől. Az izraeli sivatag akácfája által megihletett futurista építmény friss levegőt is fúj, sőt, elektromos kerékpár feltöltésére is alkalmas - számolt be az örömhírről az MTI.

    Az első hasonló e-fát Izraelben állították fel 2014-ben, de jelenleg a világ tucatnyi városában működik mesterséges fa, így az Egyesült Államokban, Izraelben, és rövidesen Kazahsztánban is.

  • Ugyanis a két sikló közül az egyiket beöltöztették autónak. Konkrétan a Gellértet, merthogy a két siklónak neve is van: a másik a Margit.

    Állítólag idővel a másik is ellandroveresedett a reklámkampány idejére, de arról nem kaptunk fotót.

  • Mármint annál, hogy az ember szeretettelien összebújjon és ölelkezzen az oroszlánokkal. Mindezt annak érdekében, hogy felhívja a közvélemény figyelmét az afrikai oroszlánok helyzetére, mert egyes becslések szerint a vadon élő példányok száma 40 százalékkal húszezerre csökkent az utóbbi két évtizedben.

    Az "oroszlánokkal suttogóként" ismert Kevin Richardson dél-afrikai zoológus mindenesetre ezt a módját választotta a küzdelemnek, a képeken épp a Dinokeng Vadrezervátumban hívja fel a figyelmet. Azt hiszem, ez tipikusan az a helyzet, amire azt szokás mondani, senki ne próbálja meg utána csinálni. Mármint konkrétan az ölelkezést, a figyelemfelkeltés persze mehet.

  • Miniszterelnökünk ismét bizonyította, hogy nem büdös neki a kétkezi munka, amikor ugyanis a Samsung SDI gödi gyárának hétfői megnyitóján az ünnepi eseménysorban a faültetés következett, Orbán Viktor maga is lapátot ragadott. A kőkemény munkában szerencsére nem maradt egyedül, vele lapátolt Szijjártó Péter és Dzsun Jong Hjun a Samsung SDI vezérigazgatója is.