Mátyás
8 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Stark Attila művész úr - talán mondhatom, barátom – posztolta Facebookra ezt a képet. Klasszikus amerikai filmes jelenet előzte meg: a Széll Kálmán téren a kép hátterében látható kisbusz ráhajtott a tűzcsapra. Szép kép, nem valószínű, hogy sokáig látható installáció.

  Stark Attila egyébként többek között grafikus, legutóbb az Indexen futó Miértország-sorozat egyik epizódját köszönhetjük neki. De 2007-ben is írtunk Kulocity című könyvéről. Nemrég pedig megjelent a legújabb, Kuloland címmel.

 • Na jó, igazából nem is amis származású a Tampa Bay Rays 30 éves játékosa, Colby Rasmus, de a télen megnövesztett szakállával pontosan úgy nézett ki, mintha a modern eszközöktől ódzkodó keresztény közösség tagja lenne.

  Rasmus szerdán, a Rays tavaszi edzőtáborának kezdetén villantotta a szakállát, amivel azonnal az internet kedvence lett. Csak egy valaki nem rajongott az arcszőréért: a felesége ultimátumot adott neki, vagy megborotválkozik, vagy baj lesz. Rasmus pedig inkább a családi békét választotta a szakáll helyett.

 • Ez az orosz festő, Gelij Korzsev (1925-2012), például nem annyira örült, sőt. Művészetének hála pontosan tudjuk, milyen érzés az imperializmus beférkőzésétől és az elidegenült kapitalista társadalomtól szenvedni.

  1

  A szocializmusért hozott, immár felesleges áldozatok nyomasztották: mint minden hithű kommunista, Korzsev is azt érezte, hogy a proletárforradalmat elárulta a kicsinyes politikai elit, ezért a szocialista utópia sosem jöhetett el.

  Kifejezetten érdekes (mert ritkán látunk ilyet), hogy Korzsev, aki korábban szocreál propagandafestészettel foglalkozott, a rendszer összeomlása után egyéni érzelmeit vitte vászonra.

  (DM)

 • A Nemzetközi Olimpiai Bizottság két felvételt egy képre vágva megversenyztette egymással az 1932-es és a 2016-os olimpia férfi száz gyorsban induló döntős úszóit.

  Természetesen a mostani bajnok, sőt még a helyezettek is elverték volna a komplett 1932-es mezőnyt. Rióban Kyle Chalmers 47,52-vel győzött, Los Angelesben Mijazaki Jaszujinak még 58,2 is elég volt az aranyhoz.

  Ennek sok oka van, az edzéselméleti kérdéseket nem is feszegetném, elég csak ránézni a medencére, ma feszített víztükrűek, míg 84 évvel ezelőtt össze-vissza csapódtak a hullámok a medence faláról, sőt még köteletek sem segítették a tájékozódást.

  Persze nekem jobban tetszik az 1932-es medence, aminek a szélén egy árokban futva lehetett szurkolni.