Anna, Anikó
19 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mondjuk nem a bélyeges LSD-ről van szó, hanem az ugyanígy rövidített bőrcsomósodáskórról, egy egy himlővírusról, ami a szarvasmarhák között terjed. Európában pedig most elég gyorsan terjed. Először  Görögországban jelent meg 2015 második felében, onnan átterjedt Bulgáriába, ahol két hónap alatt megfertőzte a fél országot. A járvány azóta Koszovót, Albániát, Montenegrót és Szerbiát is elérte, Magyarország déli határától pedig jelenleg kb. 230 kilométerre van.

  Aggodalomra viszont semmi ok, mert a Nébih közleménye szerint figyelemmel kíséri az LSD terjedését és felkészült arra az esetre, ha a kór megjelenik Magyarországon. Például elkezdtek beszerezni 600 ezer adag vakcinát.

  A betegség emberre nem veszélyes betegség, de rendkívül nagy gazdasági kárt okoz, mert a fertőzött állományban lévő összes fogékony állatot azonnal le kell vágni, húsuk pedig nem használható fel.

  A hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a betegség gyors terjedésében lényeges szerepe van az illegális állatszállításoknak is, ezért kulcsfontosságú, hogy az állattartók betartsák az általános járványvédelmi előírásokat.

 • Elkészült az év legértelmetlenebb, egyúttal legszórakoztatóbb élő adása. Az abszurd humorra felesküdött Pajor Kristóf egy órás élő adásban nézte meg, hogy felvették-e az egyetemre. Persze ezt nem tudjuk meg, sőt egy órán keresztül igazából semmit sem tudunk meg, de garantáltam röhögni fogsz. Gyorsan összefoglalom a legizgalmasabb pillanatokat az egy órás szívatásból. Képzeld el úgy, hogy a köztes időben tényleg nem történik semmi, de az is vicces.

  1-5. perc: Semmi

  5. perc: Egy banán akkurátus megtisztítása, majd lassú elfogyasztása.

  pajork

  8. perc: Végre megtudjuk, hogy Pajor Kristóf a gödöllői egyetemre jelentkezett, de mint később kiderül, ez valószínűleg nem igaz. 

  13. perc: Izgalmas, mindjárt kihirdetik a ponthatárokat! 

  14. perc: "Külön örülök, hogy külföldi országokból is becsatlakoztak" (akkurátus hajigazgatás)

  25. perc: Összevissza beszél szerkezetépítő mérnöki szakról (ami nem létezik), keresztféléves, osztatlan képzésről, szociális munkás szakról és kognitív tanulmányokról.

  26. perc: Sírás!

  28. perc: Egy kommentelőnek, aki örül, hogy csoporttársak lesznek: "Kedves Máté! Melyik szakon leszünk csoporttársak? Mert én nem tudok róla."

  36. perc: Újabb banánevés, egész pontosan banántömés 

  39. perc: Belépés az e-felvételi rendszerébe. "Honnan tudom, hogy fölvettek-e? Nem értem! Mennyit kaptam?"

  45. perc: A Firnigel Dániel nevű kommentelő részletes bemutatása, aki "nagyon szeret enni, szereti az ínyencségeket, nyalánkságokat, elég mohó is amúgy. És ha meglát finomabbnál finomabb ételeket, hajlamos azokat mohón bekanalazni. Hát ennyi igazából".

  48. perc: A kamera vészesen ráközelít a műsorvezető arcára

  49. perc: Aztán a szemére. És ez így marad a műsoridő végéig. Még vagy 6 percig.

     

 • Én mindig úgy gondoltam, egy igazán gondos és figyelmes közös képviselőnk van. A szelektív kukák használatának a szabályait rendre kifüggesztette, miután van, aki nem képes megjegyezni, hogy az, amin újságpapír van, a papíroknak való, és nem mondjuk egy pálinkaszagú fél pár férficipőnek. Hogy mennyit nyert a ház a rezsicsökkentésen, pontosabban tudtuk, mint Németh Szilárd, és ha a közös költség befizetésével egy napot is elmaradtunk, már jött a diszkrét figyelmeztetés.

  Na de most már tudom, hogy az igazi közös képviselő szakmai nagysága hány kategóriával a miénk fölött van. Egyetlen cetliben testesül meg humánum, figyelem, diszkréció és kedvesség. Persze mondhatnánk, hogy mekkora szexizmus már, miszerint csak a nők kurvulhatnak el annyira, hogy saját lakásukban fogadják titkos szeretőiket, de ne akadjunk fenn minden részleten. Inkább örüljünk annak, hogy van, aki ebben az elidegenedett világban ilyen erőfeszítéseket tesz a helyi közösség erősítése érdekében.

  13781742 1460580543968111 3200007003530828128 n
  Fotó: Az Ingatlanos Kicsiny Almanachja / Facebook
 • Pecázás közben filmezték le, ahogy egy 450 kilós tigriscápa rátámad egy 2,5 méteres pörölycápára.