Anna, Anikó
19 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • árvíz. Az özönvízszerű esőzések miatt víz alá kerültek az utcák a Kína középső részén lévő Senjangban. De így is olcsóbban megúszták, mint az ország északkeleti részén élők. Ott a múlt héten történt heves esőzések és áradások 164 ember életét követelték, 125 ember pedig eltűnt.  470 ezer ház összedőlt, 514 ezer embert kitelepítettek, a kárt 4,7 milliárd dollárra becslik.

 • Az Állatmentő Sereg Facebook-oldalán jelent meg, mi történt : valaki elevenen felgyújtotta az állatot a Tüzér és a Hun utca sarkán, a kutyafuttató közelében. A sün még élt, amikor rátalált egy lány. Azonnal állatorvoshoz vitte, és először úgy tűnt, túlélheti az elszenvedett kínzást, de nem sokkal később mégis elpusztult. 

  A poszt szerint nem az égési sérülések és nem is a belélegzett füst ölte meg, hanem az átélt félelemből fakadó stressz.

  A környéken lévő cégek kamerái nem látnak rá a területre, ahol az állatkínzás történt. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány nyomravezetői díjat ajánlott fel, és szemtanúkat keres. Azt írják, már vannak is sejtések az elkövetőkről, és a rendőrséggel is felvették a kapcsolatot.

  13775475 813410415461776 2010292274983677840 n
  Fotó: Állatmentő Sereg / Facebook
 • Ismerős lehet a neve: Michelle Obama. A jelenlegi Fist Lady akkora beszédet vágott le a feszült hangulatú demokrata konvención, hogy teljesítményével elhomályosította a Hillary számára kínos mozzanatokat. Az amerikai sajtóban máris 2016 legfontosabb eseményei közé sorolják a beszédet, és bár én utálom az olcsó szuperlatívuszokat, ezegyszer tényleg jogosnak tűnnek. És nem csak a családi gyengédségbe ágyazott kemény kampányüzenetek, hanem az olyan, évek múlva is idézett emlékezetes kijelentések miatt, mint az, hogy

  Minden nap egy olyan házban ébredek fel, melyet rabszolgák építettek.

  És tudják, miből látszik, hogy Michelle Obama nem csak jó szónok, de fantasztikus politikus is? Azért, mert ezt a beszédet képes volt egy olyan ember támogatására elmondani, akit valószínűleg ki nem állhat; sőt, keményen dolgozott elnökjelöltségének megfúrásán.

 • Mindenesetre ha bárki is így gondolja, itt az élő cáfolat, egyenesen egy magyar útépítésről. Sajnos az Instagramra feltöltött képről az nem derül ki, hol készült; én egyébként a 44-es út felújítására tippelek, bár mindegy is, mert a 76-oson nemrég azzal szembesültem, hogy puszta kézzel terelgetik az autósokat. A posztoló annyit viszont elárult, hogy felkészült munkásokkal találkozott, mert természetesen zöld ütőjük is volt.

  Igen, jól látjátok. Forgalomirányító pingpongütő * #wtf #zöldisvolt

  Ami (@szigami) által közzétett fénykép,