Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vigyázzunk a hajórendeléssel, utaljuk a pénzt pontosan, amikor kedvünk szottyan egy

  • 142 méter hosszú,
  • három, 91 méter magas árbóccal felszerelt,
  • 400 millió eurós hajóra,

  különben úgy járunk mint az egyszeri orosz multimilliárdos Andrej Melnyicsenko. Persze a világ 139. leggazdagabb embere a maga 13,4 milliárd dolláros vagyonával azért nagy bajba nem kerülhet, de némi kellemetlenség azért őt is érheti, mint most Gibraltáron, ahol lefoglalták a februárban vízre eresztett, de még a végső simításokra váró hajóját, mert a német gyártó nem kapta meg az utolsó, 15 millió eurós tételt.

  GettyImages-505541818
  Fotó: Sean Gallup / Getty Images Hungary

  A Lomonoszov Egyetem fizika szakán, majd pénzügyi szakon végzett, bankalapítással meggazdagodó, majd többek között a svájci bejegyzésű Eurochem vegyipari cég tulajdonosává váló Melnyicsenko szerint pusztán technikai kérdésről van szó, a pénz hamarosan megérkezik. Érdemes igyekeznie, a hajót a tartozás miatt 6-8 héten belül eladhatják – írta a BBC.

  A milliárdosnak nem ez az első nagyobbacska hajója: 2009-ben rendelte meg azt a motoros jachtot, amelyikkel megjelenve a Temzén elég látványosan kitakarta az ott állomásozó brit katonai könnyűcirkálót. A nem túl fantáziadúsan Motor Yacht A-nak elnevezett hajó egyébként rongyos 300 millió euróért elvihető.

  Csak az utaláskor legyünk pontosak.

 • A devoni Walkhampton buszmegállóját éveken keresztül vandálok tették tönkre, ma azonban az egyik leghangulatosabb megálló Nagy-Britanniában. Egy gerilla belsőépítész megelégelte az ott uralkodó állapotokat, és lakásbelsőt varázsolt az elhanyagolt épületbe. A megálló foteleket és padot kapott, a padra párnák kerültek, a falra képek.

 • A 4-es metrót közel három éve adták át, amiből a környéki lakástulajok sokat profitálhattak, a bérlők meg jól megszívhatták, ugyanis több megálló környékén is megduplázódtak a lakásárak, és feltételezhetően ezzel együtt a bérleti díjak is nagyot nőttek. Konkrétan a Kálvin térnél és a II. János Pál pápa térnél nőttek 2,4 és 2,6-szorosára az átlagárak, de a Rákóczi térnél és a Bikás parknál is majdnem duplázódtak.

  dragulas merteke-20170220.png

  Az Otthon Centrum elemzéséből az is kiderül, hogy a budapesti átlaghoz képest a metró vonalán jobban drágultak a lakások, különösen 2015-ben volt ez látványos. Az elemzés szerint további drágulásra lehet számítani, de a metró vonalán már nem lesz sokkal nagyobb a drágulás a pesti átlagnál. (Portfolio)

 • Screen Shot 2017-02-20 at 17.52.03.png

  2016 a független sajtó kitiltásáról szólt a Parlamentben. Kövér László tavasszal az Index két munkatársa mellett a Hvg.hu, az azóta megszüntetett Népszabadság és a 24.hu egy-egy újságírójának belépését függesztette fel határozatlan időre. Az őszi ülésszakra aztán visszaengedték mindenkit. 

  Októberben jött a következő hullám, a házelnök a 444 egyik parlamenti videóján annyira felhúzta magát, hogy szintén határozatlan időre a konkurenciánk teljes szerkesztőségét kitiltotta a Tisztelt Házból. 

  Az utóbbi időben a kitiltások általában néhány hónapig tartottak: akik nem mehettek be tavasszal, az őszi ülésszak kezdetén már újra tudósíthattak. A 444 viszont a február 20-i üléskezdetkor sem mehetett be az Országházba, amivel továbbra is csorbul a közéleti nyilvánosság. 

  A hétfői ülés előtt pár másodpercre felbukkant a sajtófolyosón a nem kormánypárti médiumokat messziről elkerülő Kövér László, és mi megpróbáltuk kideríteni, hogy meddig tart a 444 kitiltátsa. A házelnök két kézzel tolta el magától a kérdést, és vele együtt az Index tudósítóját, azaz engem is: