Bertalan
10 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Én még mindig egy D800-ast gyűrök, mert a legőszintébb pillanataimban mindig bevallom magamnak, hogy nincs szükségem jobb gépre, de ma reggel fél órát csorgattam a nyálam a villamoson a most bejelentett D850-re.

  45,7mpx, ISO102400, 9 FPS, 4k@30fps, 3300+USD, 2017 szeptember, meg minden, ami kell. Kell.

  De, az igazán fontos újítás:

  ki-hajt-ha-tó LCD:

  D850 24 70E tiltup back34r

  Mirrorless shooting - teljesen hangtalan üzemmód, de cserébe nem lehet újrafókuszálni.

  Focus stacking - ugyanazt a képet megcsinálja többféle élességi tartományban, és aztán a kapott képsorozatot összeilleszthetjük, vagy választhatunk egy olyat, amin máshol van a fókusz (mondjuk pont jó helyen).

 • Ausztrália híres arról, hogy a lakói szinte bárhol nagy eséllyel botlanak kígyóba, a hálószoba, a konyhapult vagy éppen a vécé se kígyóbiztos terület. Ennek megfelelően külön biznisz is épült a tilosban tekergő kígyók befogdosására.

  Egy ilyen cég, a Sunshine Coast Snake Catchers posztolt Facebookra egy képet, és arra buzdította a követőit, hogy találják meg a sunyiban sikló kígyót. Tényleg, ön megtalálja?

   Később egy újabb bejegyzésben a megfejtést is megosztotta a cég.

 • A használt ruha egész más tészta, azt könnyebb eladni, elajándékozni, de eladományozni is, a cipővel mindig nehezebb dolgunk van. Én is itt kerülgettem még a 2 pár átmeneti cipőt, ami eladásra és elajándékozásra ócska, de csak úgy kidobni biztosan nem fogom.

  És akkor szembe jött a megoldás: szeptember 8-ig tudsz segíteni súlyos nélkülözésben, Budapesttől távol, kis falvakban élő gyerekeken. Ők is szeretnének megfelelő felszereléssel iskolába (óvodába) indulni. A helyi segítség nagyon ritka, pedig a tankönyveken kívül rendes cipő, táska, tolltartó, körző kell nekik is. Sőt! Nekik a legjobb kell, mert nem tudják pótolni, ha megrongálódik.

  "Várjuk a gyerekek által hordható (magas sarkú nem), jó minőségű, állapotú lábbeliket egészen kicsi mérettől negyvennégyesig. Ha van időd és szükséges, hozd rendbe, mert nekünk itt nincs csak egy lavór, kefe, amivel több száz cipőt tisztogatni nagyon időigényes. Cél háromezer pár őszi, téli cipő, csizma és egyéb, iskolában hasznos felszerelés. Tavaly megcsináltuk!! Most is segítsetek! A Jurányi portán éjjel-nappal átveszik. infó: 70 451 8681 és a plakát (ezt nyomtatva is kirakhatjátok iskolákba, óvodákba). Mindenkinek nagy köszönet, aki egy szalmaszálat is megmozdít ezért az akcióért!"

 • Saype francia művész földfestménye egy Volkswagen kisbuszt ábrázol egy domboldalon, a svájci Chateau d'Oex-ben. 

  A körülbelül 4200 négyzetméteres kép 400 liter biológiailag lebomló, természetes pigmenteket, vizet és tejfehérjét tartalmazó festékkel készült a 20. nemzetközi Volkswagen-fesztiválra.