Zoltán
19 °C
32 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha megkérdeznének, hogy a hűtőben mindenhol ugyanannyira van-e hideg vagy vannak melegebb és hidegebb pontjai is, akkor rögtön azt válaszolnám, hogy van ahol hidegebb, van ahol hidegebb. Mégis, amikor bepakolom otthon a kaját, sosem foglalkozom ezzel, csak benyomok mindent véletlenszerűen oda, ahova épp befér. Pedig van pár egyszerű trükk, amit ha észben tartunk, tovább maradnak frissek az ételeink, italaink, írja az Insider.

  Elég logikus, mégse foglalkozik vele általában senki: a hűtőajtóban van a legmelegebb, egyrészt azért, mert ez van legtávolabb a csövektől, másrészt a hűtő kinyitásakor ez a rész teljes egészében kikerül a szobahőmérsékletű levegőre.

  A tejet épp ezért nem érdemes itt tartani, mert az kifejezetten könnyen romlik.

  Itt az olyan dolgokat érdemes tárolni, amik felbontás nélkül hűtés nélkül is elállnak, például ketchup, majonéz, gyümölcslevek.

  A tejet és más könnyen megromló ételeket a legalsó polcon érdemes tartani, ugyanis az a leghidegebb része a hűtőnek. A tejet ajánlott benyomni a hűtő hátuljába, azzal is lehet pár fokot hűteni rajta, ha közel van a falhoz.

  A felső és a középső polc jó minden másnak, a közepesen romlandó ételeknek.

  A hűtő tetejével érdemes még vigyázni, az sokszor melegebb mint a levegő hőmérséklete, ezért ott kenyeret vagy bort tartani kifejezetten rossz ötlet.

  A cikk szerint a toast kenyeret a mélyhűtőben kéne tartani, mivel azt úgyis pirítósnak/melegszendvicsnek süti meg az ember, akkor meg nem számít, hogy előtte fagyottak voltak a szeletek.

  És végül a legnagyobb lifehack: a zöldségeket és gyümölcsöket érdemes külön tárolni, mert egy csomó gyümölcsből olyan gázok szabadulnak fel, amik felgyorsítják a zöldségek rohadását.

 • Persze egyáltalán nem unalmas a folyamatos magyar jelenlét a nagy presztízsű és patinás asztrofotós oldalon,  a kép meg pláne nem unalmas, nézzék csak:

  A képen két égi látványosság figyelhető meg a pesti panoráma fölött: jobb szélen a fogyó Hold és a Vénusz együttállása vonzza a szemet, míg a kép fölső szélén fehéren ragyogó éjszakai világító felhők (noctilucent clouds, NLC) jelölik az űr határát.

  Ez utóbbiaknak mostanában van szezonja, és azt érdemes róluk tudni dióhéjban, hogy nem időjárási képződmények, azaz nem alacsony légkörben kialakuló felhők, hanem magasan, az atmoszféra legfölső rétegeiben jelennek meg. A 75-85 kilométer magasságban lebegő vulkáni hamuszemcsékre vagy meteorporszemekre kifagyott vízpára visszaveri a Nap horizont alól érkező fényét, és ez az optikai jelenség látszódik szürkület után, hajnal előtt fátyolszerű felhők formájában. Kifejezetten éteri látvány, érdemes nyár elején rá vadászni. Soponyai Györgynek ezúton gratulálunk az újabb APOD-szerepléshez.

 • West Yorkshire rendőrsége szokatlan vészhívást kapott: arról tájékoztatták a hatóságot, hogy Erzsébet királyné biztonsági öv nélkül furikázott London utcáin.

  A brit törvények alapján ilyesmiért eleve nem lehet feljelenteni a királynét, és a rendőrség nemcsak amiatt bosszankodott, hogy az eset nem is az ő körzetükben történt, hanem mert a betelefonáló által használt 999-es hívószám nem feljelentésekre használandó, kizárólag vészhelyzetekre tartogatják. Persze ezt sokan nem tudják, és naponta akár ezerszer is feltárcsázzák az emberek mindenféle piszlicsáré okból.

 • Ilyen az, amikor a szorgos kezű közösségimédia-szakember elfelejti, hogy az előre megírt poszt idején nem látott a jövőbe, és lett volna még egy kis munkája.

  Markelle Fultz lett az idei NBA-draft 1/1-es kiválasztottja, Instagramon pedig már előre ott várt a poszt, amiben a szponzorának köszönte meg a fantasztikus támogatást, amivel az új csapatba beilleszkedést segítik majd. Csakhogy nem töltötték ki az addig üresen álló város- és csapatnevet, így született meg ez a móka.

  DC-EbpCXgAA0g8f
  Fotó: Twitter

  via SB Nation