Jeromos
9 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szóval röviden arról, hogyan is jutunk el eddig a képig a South Park 20. évadának 3. részében:

  Fotó: South Park

  Az új évad egyik fontos szereplője egy netes troll, aki legújabban egy mellrákalapítványt népszerűsítő sportolónőt (a képen jobbra) pécézett ki magának. A nőt elhívják egy beszélgetős műsorba, ahol elkezdik felolvasni az őt támogató kommenteket. Csakhogy a kommenteket is a troll írta, a támogató szövegek alatt pedig újra találomra választott országok kamu orvosaival alázza meg újra a mellrákalapítványt. A műsorvezető viszont lazán beolvassa a magyar egyetemen dolgozó Dr. Courtsier Boobsoff nevét - ez nagyjából annyira vicces, mintha Nagy Mellindaként írnának le egy nevet. Csak kár, hogy a fenti név egy kicsit sem hangzik magyarosan.

  Szóval így.

 • Daan Roosegaarde holland képzőművész légszűrű tornyot tervezett Pekingbe, ahol az év nagy részében olyan elviselhetetlen a levegő, hogy utcára sem lehet menni. Smog Free Tower (Szmogmentes torony) című, hét méter magas légszűrő berendezése Peking ipari negyedében helyezték működésbe ma. Roosegaarde szerint a berendezés óránként harmincezer köbméter levegőt tisztít meg a szmogrészecskéktől.

 • A sikeres mentőakciók mindig megmelengetik az ember szívét, de ha mindezt egy koalamama hajtja végre, attól már tényleg biztos jobb lesz az ember napja.

  A koala és kicsinye éppen a viharos időjárás miatt menekültek Ausztráliában, mikor egy kerítés útjukat állta. A nagyobb állat könnyedén vette az akadályt, a kölyök azonban fennragadt a kerítés tetején és kétségbeesetten nyüszögött. Anyja azon nyomban vissza is ment érte, a kis koala pedig így már könnyűszerrel átjutott a túloldalra. 

  Az esetet videóra is vették, itt megnézhető:

 • c64

  Igen, ez pont az, aminek látszik: egy máig működő C64-es, egy lengyelországi autószerelő műhelyben üzemel 25 éve folyamatosan (!!!). 1 megahertzes processzor, 64 kilobájt memória, hát kinek kell ennél több? A Commodore USA Facebook-oldalán tűnt fel a fotó, de eredetileg egy lengyel retrórajongó közösség oldaláról való. Akárhogy is, most adunk 5 percet párás szemmel visszaemlékezni a békebeli nyolcvanas évekre, amikor a Junoszty tévére kötött C64 jelentette minden tizenéves számára a szórakoztató számítástechnika csúcsát.