Alfréd
5 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Azt hiszem ennél volt már KDNP-kompatibilisebb posztom is, de el kell árulnom, hogy tíz évesen írtam egy levelet Dévényi Tibi bácsinak, mert nagyon szerettem volna a Morbid Angel frissen megjelent Covenant kazettáját birtokolni. Ez természetesen a kilencvenes évek elején volt, amikor még nem tudott minden hozzám hasonló lakótelepi hugyos rocker teljes diszkográfiákat letölteni az anyja céges laptopjáról. A levelet végül nem küldtem el, inkább felvettem az MTV éjszakai metál műsorából egy magnóval azt a két számot, amihez klip is készült. Klasszikus win-win szituáció, ugyanis nyilván soha a büdös életben nem kaptam volna Morbid Angel: Covenant kazettát (vagy bármelyik másikat abból a 100 tételből, amit még leírtam B-verzió gyanánt), viszont így megismertem a Cannibal Corpse vagy az Extreme Noise Terror zenéjét is, ami azóta is szintén örök szerelem.

    Semjén Zsolt számára érdekes információ lehet, hogy a zenekar dobosa és motorja, Pete Sandoval (akit nem viccből becéztek Commandonak) pár éve megtért, és kiszállt a zenekarból. Mivel ilyen ügyesen végigolvastátok a posztomat gyerekek, kaptok is a Covenant lemezről egy részletet! 

  • A szerdai Brit Awards gálán két ügyefogyott csontváz figurája is feltűnt a színpadon Katy Perry és Skip Marley műsora alatt. A köztudottan Clinton-párti énekesnő üzenetét nem volt nehéz kiolvasni, hiszen a bábuk pont úgy voltak felöltözve, ahogy Theresa May és Donald Trump a brit miniszterelnök januári, fehér házi látogatásakor, amit az interneten is hamar kiszúrtak persze.

    A Brit Awards két fődíját, a legjobb brit férfi előadónak és a legjobb brit albumnak járó elismerést egyébként David Bowie és a Blackstar kapta, már posztumusz persze. A legjobb női előadó Emeli Sandé lett, a legjobb brit együttes pedig a The 1975.

  • Egy moszkvai raktárépületben mutatták be a Scorpion-3 névre keresztelt repülő motort. Kerekek helyett 4 forgó lapát emeli a levegőbe - első látásra a motor és 4 drón keresztezésének tűnik. A gyártó állítása szerint a szerkezet 120 kilót tud felemelni, és 48 km/h sebességet lehet elérni a repülő motorral. A beépített biztonsági berendezés a repülési magasságot és a maximálisan elérhető sebességet is korlátozza, de így is nagy élmény lehet majd elsőként motorozni a levegőben.

  • Elég öcsi videót sikerült a neten találni, ami az Identitesz nevű szervezethez fűződik. Tudják ők azok a kretének, akik szarásig erőlködnek, hogy a magyar alt-right élharcosai legyenek, de közben hol infantilis, félnáci Lutra albumozásra, hol értelmezhetetlen üvöltözésre futja tőlük. 

    Nem nagyon akarok spoilerezni, de én rögtön az elején befostam a röhögéstől, amikor a drámainak szánt klimpírozásra egy Boncz Géza hangján megszólaló fiatal azt fejtegeti, hogy mi lesz 2040-ben, amikor jó eséllyel azt se tudja, hogy a hétvégén mit fog csinálni. Egy valamit szeretnék kérni a szervezettől: engem ne mentsetek meg!