Jeromos
9 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • c64

  Igen, ez pont az, aminek látszik: egy máig működő C64-es, egy lengyelországi autószerelő műhelyben üzemel 25 éve folyamatosan (!!!). 1 megahertzes processzor, 64 kilobájt memória, hát kinek kell ennél több? A Commodore USA Facebook-oldalán tűnt fel a fotó, de eredetileg egy lengyel retrórajongó közösség oldaláról való. Akárhogy is, most adunk 5 percet párás szemmel visszaemlékezni a békebeli nyolcvanas évekre, amikor a Junoszty tévére kötött C64 jelentette minden tizenéves számára a szórakoztató számítástechnika csúcsát.

 • Szerda este volt szerencsém megfordulni a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren, ahol valószínűleg a világ egyik legkomolyabb biztonsági procedúráján kénytelen keresztülmenni a szerencsétlen utas.

  Mindez természetesen csigalassú működést eredményez, a külföldi turisták enerváltan vánszorognak az alsó hangon 3 órás kaland alatt. A helyiek egy része viszont megtalálta a legjobb módszert az idő elütésére, előkapták a hangszereiket, és nekiálltak bulizni a beszállókapuknál, ami eléggé feldobta a hangulatot: 

 • h
  Fotó: Brandon Li / unscripted.com

  Hazarepülő módba kapcsolt a lemerülő drón, a gazdája pedig lefelé fordította a kameráját repülés közben, hogy végigvideózza az ereszkedést. 

  Otthon lehúzta róla a nyersanyagot, és ott volt a naplementés képek között ez a pár is, akik ki tudja, mit csináltak a tetőn, miközben a drón elrepült felettük.

  Romantikus történet, mi? Az operatőr azóta minden lehetséges helyen keresi a párt, hogy felvehesse velük a kapcsolatot.

  (a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a srác honlapja amúgy tele van eljegyzési videókkal, szóval ez a véletlen simán lehet ügyesen kitervelt reklám is)

 • Tök jogosan, elég tré lett. Igaz, nem olyan szar, mint a Suicide Squad vagy a Függetlenség napja 2 vagy éppen a Batman vs. Superman, de ettől még jónak nem nevezhetjük.