Ágoston
14 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha létezne olyan Nobel-díjkategória, hogy kiemelkedő eredmény a szépségverseny-plakátok tervezése terén, a Burkina faso-i Miss Bim-Bim verseny szervezői tuti tarolnának ezzel:

  bim bim

  Mint a hipnotikus erejű Photoshop-kezelésből már sejthető, a versenyt direkt nagy fenekű hölgyek számára írták ki. És emiatt tiltotta be a nyugat-afrikai ország kormánya, pedig már a jubileumi, harmadik bajnokság lett volna. Idén viszont akkora volt a felháborodás a helyi érdekű közösségi médiában, és a különféle nőszervezetek felől, hogy az ország vezetése kénytelen volt megálljt parancsolni a nagysegg-versenynek. Most már csak azt nem tudom, mennyire PC azon vihogni, hogy a képen szereplő hölgyek hogyan néznének ki a szintén a képen szereplő nyeremény-motorbicikli nyergében.

  (via Reuters)

 • Hősünket úgy hívják, Shakirudeen Adewale Alade, a tavalyi Britain's got talent-szezonban rémisztgette az angol közönséget legutóbb, most pedig a YouTube-on tör újabb babérokra. De mi a fenéből lehetnek az ízületei?

 • Az Apple mérnökei olyan újításon dolgoznak, ami ha a telefonokba kerül, többé nem éri majd meg ellopni azokat, ugyanis a készülékek segítenek majd saját tolvajuk elkapásában. 

  Az augusztus 25-én bejegyzett szabadalom szerint a gyártó tervei közt szerepel egy biometrikus azonosításra is képes szoftver kifejlesztése, amelyet az eredeti tulajdonos a távolból irányíthatna, ha ellopják az iPhone-ját. A telefon levenné a tolvaj ujjlenyomatát, képeket, vagy akár videókat, hangfelvételeket készítene róla, és térbeli koordinátáival együtt továbbítaná az eredeti tulajnak. Az így gyűjtött adatok egy meghatározott idő után törlődnének.

  A cég szerint a technológia nagyon hasznos lenne az elveszett vagy ellopott telefonok felkutatásában. Viszont az is biztos, hogy alkalmazása aggályos lehet személyes adatok védelme szempontjából, így ki tudja, lesz-e belőle valami a gyakorlatban.

  (Quartz )

 • Zamárdiban éjszaka lekapcsoltak a rendőrök egy kiskunhalasi férfit, aki szerintük kábítószergyanús anyagok vásárolt valakitől a fesztivál beléptető rendszerénél. A zsebében egy tasakban 7 tablettát találtak, és a másik férfitól is előkerült még 10 tabletta. Ezután már házkutatás is volt, ahonnan ugyancsak nem üres kézzel távoztak a rendőrök.

  20162708195506
  Fotó: Police.hu

  A kapitányságon mindkét férfinál bejelzett a kábítószer gyorsteszt. A 32 éves, kiskunhalasi T. B. Tamás és a badacsonytomaji, 30 éves K. Károly szabadlábon védekezhet. (police.hu)