Emőke
8 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sajnos nem úgy, hogy a miniszterelnök barátja rájött, hogy ez mennyire menő lenne, és elintézte a bizniszt, hanem úgy, hogy megvett egy céget, amely korábban megcsinálta a dolgot. 

    Ha így kicsit zavaros, akkor íme névvel-címmel: Mészáros Lőrinc beleugrott most az Opimus Zrt.-be. Az Opimus egyik leányvállalata a régóta működő Euro Generál Zrt., amely az eddigi munkáit referenciaként feltünteti a honlapján. Ott találtuk, hogy Győrben, a Mészáros Lőrinc utcai Lidlt is ők csinálták. Taps.

  • Citrus, jázmin, bergamott? Virágos, fás, friss illatok, ugyan már! Egy parfüm legyen olyan illatú, mint az élet. A teljesen hétköznapi, szürke, jól ismert és jól megszokott élet – állítja egy New York-i cég, a Demeter Fragrance Library. Szerintük a macskaszőr, az eső, a mosoda és a gin-tonic azok az illatok, amiket a mai ember szívesen magára ölt. Az igazán elkötelezett macskaszőrszag-rajongóknak a parfümön kívül tusfürdőt és parfümolajat is ajánl a cég.

  • A venezuelai gazdasági válságban a kormány egy meglehetősen furcsa intézkedéssel próbálja biztosítani az élelmiszerellátást: kikötötték, hogy a pékségeknek a gabona 90 százalékából kenyeret kell sütniük. 

    A rendelkezés értelmében illegálissá vált olyan népszerű péksütiket árulni, mint a croissant vagy a brownie, amivel csak egy baj van: a pékek azt mondják, nem tudnak megélni anélkül, hogy ezeket a drágább termékeket árusíthatnák. Négy szabályszegőt már le is tartóztattak az Al jazeera videója szerint:

     Bár az ország háromszámjegyű inflációtól szenved, a populista kormányzat szerint az élelmiszerpiaci szereplők egy része szándékosan nem működik együtt, és nyomja felfelé az árakat. Ezzel szemben a pékek azt mondják, a kormány a hibás a gabonahiány miatt, és rajtuk veri el a port. 

  • Az orrszarvú nem habozott, amint fenyegető ellenségnek, esetleg  megtermett konkurenciának nézte a szafarizók terepjáróját, hatalmas lendülettel nekitámadt. És aztán újra. A nem túl jó látású állat akár 3500 kg is lehet, szóval biztos volt mit kalapálni azon a karosszérián.