László
19 °C
26 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pár napja megosztottam egy drónos videót egy olyan mecseki várról, amelyről biztosan kevesen hallottak, pedig még egy kísértethistória is fűződik hozzá. Máré váráról van szó. Most levelet kaptam a videó készítőitől, akik elárulták, hogy amire ráakadtam, az csak egy munkafázis (azért sem annyira pörgős), a java még csak ezután jön. Mint Balogh András írta:

  "Köszönjük szépen a Máré váras megosztást. Egy érdekes információval szeretném csak kiegészíteni. A légi felvételek egy készülő történelmi animációs kisfilmhez készültek, amivel szerettük volna beharangozni. Az animációs filmhez elkészültek már az elméleti rekonstrukciós képek is, amiket feltettünk az oldalunkra. Talán így válik kicsit érthetőbbé, hogy „miért nem lett izgalmas” és a rekonstrukciós képekkel együtt használható igazán.  Máré vára nevében is köszönjük még egyszer a megosztást!"

  Nos itt egy csomó kép a váról , hogyan nézett ki esőben és napsütésben, madártávlatról, meg a várudvarról. Érdemes átpörgetni amúgy a honlapjukon a többi projektet is, rengeteg klassz magyar vár és középkori helyszín van lemodellezve benne.

 • Nem, nem az emberi ostobaság ellen, bár az is egy tökéletesen reménytelen vállalkozás lenne. Hanem sokkal inkább az emberi ostobaság jegyében: az előző napi kassai bombázásra reakcióként 1941. június 27-én a reggeli órákban a „Sárga Vihar” és 4/4. „Buzogány” repülőgép-századok bombatámadást hajtottak végre szovjet célpontok ellen, majd Bárdossy László miniszterelnök bejelentette a parlamentben, hogy beállt a hadiállapot Magyarország és a Szovjetunió között.

 • Azt hiszem, kutya így még nem bánt el a gazdájára támadókkal. Vagyis, ööö, kutyával így még nem bántak el támadókkal. Vagyis... szóval a történet, ahol mindenki kutyául érezheti magát.

 • Van ugye az a közhiedelem, hogy a férfiak átlagosan 7 másodpercenként gondolnak a szexre. A dolog természetesen nem igaz, ahogy általában az ilyen, jól hangzó közhiedelmek elsöprő többsége. Brit tudósok (ki más?) nemrég egy nagyszabású kísérletsorozatban kiszámolták, mi az igazság: az átlag napi 19 szexuális tartalmú gondolat. Ha napi 16 óra ébrenléttel számolunk, ez azt jelenti, hogy átlagosan kb. 51 percenként gondolunk a szexre.

  Namost. Egy ettől teljesen független, másik kísérletben egy másik kutatócsoport azt vizsgálta, milyen időközönként gondolunk arra, hogy le kéne csekkolnunk a facebookos hírfolyamunkat vagy az üzeneteinket. Az eredmény meghökkentő: 31 másodpercenként merül fel ez bennünk. Nem én mondom: ők mondják.

  Vonjuk le a következtetést matematikailag: a Facebook pontosan 98-szor jobban izgatja az agyunkat, mint a szex. Éljen a tudomány!

  És most mindenki elmehet Facebookot nézni, közben gondoljon a szexre a biztonság kedvéért.