Elemér
5 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A remek ötlet a japán Mombetsu Land állatkert dolgozóinak jutott eszébe, az eredményhez pedig nem is nagyon van mit hozzáfűzni:

 • A Wang folyó blogot leginkább az olyan csodálatos posztjai miatt szeretem, mint amilyen ez a legutóbbi, az Évgyűrűk című. Mindössze két kép a szardíniai Gavoi középkori templomának rózsaablakáról. 

  Ez tavaly húsvérkor készült:

  Ez meg az idei karneválon:

  Így telik.

 • Az Időkép hőtérképe szerint február utolsó napja szokatlan meleggel köszöntött a déli országrészre, ahol egészen 21 fokig kúszott fel a hőmérséklet. 

  forrás: Időkép
  forrás: Időkép

  A balzsamos tavaszi időnek ugyanakkor nem örülhetünk sokáig, holnap viharos széllel érkezik majd a hidegfront, de szerencsére állítólag nem marad velünk sokáig. 

 • Hogy hogyan udvarolt, azt persze már nem fogjuk megtudni, de hogy ezzel a gyűrűvel ajándékozta meg az első szerelmét, azt tudjuk. Napóleon mindössze 18 éves volt, amikor megismerkedett Caroline du Colombier kisasszonnyal. A francia hadsereg tagjaként állomásozott a kisasszony családjának birtoka mellett 1780 körül, a hölgynek pedig ezt az elefántcsont-faragvánnyal díszített aranygyűrűt adta ajándékba. Az örökösök most elárverezik az ajándékot, amelyre március 26-án lehet licitálni Párizsban.