Gerzson
1 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Inkább fogták magukat és az egyenjogúság hetére összepakoltak egy nagyon szépen fényképezett reklámfilmet, amiben közel-keleten élő sportolónőket mutatnak be. Így:

  A videón látható sportolók: Amal Mourad (parkour), Zahra Lari (műkorcsolya), Inès Boubakri (vívó) és Arifa Bseiso (bokszoló).

 • Tizenegyszer volt válogatott.

  insta
  Fotó: vassadam88 / instagram

  De legutóbb 2008-ban.

  Úgy lett válogatott, hogy a hazai élvonalban nem játszott.

  Most az MTK-ban játszik.

  És ha szabad gazda, akkor el is árulom: Vass Ádám. Akinek az Instagramján találtuk ezt a fotót.

 • NAgyon szép infografikával állt elő a világ egyik legnagyobb szépturbina-üzemeltetője, a Greenbyte. Ezen a világtérképen az látható, hogy hogyan terjedt el tényleg gomba módra a szélenergia a világon az elmúlt 20 évben. 

  Ahogy az látható, az 1980-as évek elején még gyakorlatilag nem használt szélenergiát a világ, csak az Egyesült Államokban kezdtek kísérletezni vele. Aztán a 90-es évek elején már Európa Északi részén is megjelentek a szélkerekek, az évtized végén már India és Kína is termelt értelmezhető mennyiségű áramot a széllel.

  Az elmúlt 10 évben pedig jó százszorosára nőtt a széllel megtermelt energia. 2016-ban már majdnem 500 gigawatt energiát pörgettek ki a szélkerekek, ebből majdnem 170 megawattot pedig Kína termelt ki egyedül. 

 • Amikor egy lakáshirdetésben felbukkant a különösre festett lépcsőház, még nem tudtam róla még semmit, de az erről szóló poszt megjelenése után nem sokkal jelentkezett az egyik alkotó.

  Mégpedig Soós Nóra, aki a férjével, Győri Mártonnal dobta fel ilyen szépen ezt a Kresz Géza utcában álló házat, ahol mindketten élnek és alkotnak. (Bár remélik nem sokáig, hiszen költöznének.)

  Nem lehet rossz hely amúgy, és most nem csak a színes falakra gondolok. A ház egyik lakója ugyanis szintén írt egy levelet az Urbanistának a poszt megjelenése után:

  "A házban lakom, a két lakást egy 2 gyerekes festő házaspár kínálja. Soós Nóra és Győri Márton festőművészek. Marci ötlete volt 1-2-3 éve, hogy nekiállna festegetni, a ház pedig hagyta. Őrültekkel nehéz... :-) Hál'isten.  

  2 vagy 3 alkalommal festegetett, és a végeredményt Ön is láthatja. Ez egy lakóközösség, ahol nincsenek nagy közös banzájok. Páran láttak már más országokban lakóközösségeket, éltünk is egy páran arrafelé, így tele van a földszint kerékpárokkal. A ház elé, szintén Márton intézésében, kerékpáros parkolót gründoltunk ki az önkormányzattól."

  Hát így. Még több kép a két festőművész színes lépcsőházáról itt.