Eufrozina, Kende
7 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vilmos herceg és Katalin hercegné vasárnap megérkezett Kanadába, ahova először látogattak el úgy, hogy mindkét gyereküket, György herceget és Sarolta hercegnőt is magukkal vitték.

  A Vilmosékat fogadó Justin Trudeau kanadai miniszterelnöknek nyáron egyszer már félrement egy Barack Obamával és Enrique Peña Nietóval tervezett emlékezetes kézfogása, most pedig a hároméves György kosarazta ki, hiába próbált többféleképpen is pacsizni vele.

 • Összeomlott a Marokkó egyik természeti csodájának számító legzirai sziklaívek egyike, a kettő közül a látványosabb - írja az MTI. 

  A természeti képződményt biztos sokan ismerik, ez az a strand fölött a tengerbe nyúló hatalmas vöröses sziklaboltív, amit nagyjából minden utazási iroda a prospektusára tesz.  Az ív péntek délután omlott alá, vélhetően az erózió következtében. 

  A legzirai sziklaívek az észak-afrikai ország egyik fő természeti látványosságának számítottak. A két "boltív" közül a kisebbik, de látványosabb immár csak egy rakás kőhalom. A másiknak, amely nagyobb, mégis kevésbé látványos, nem esett baja. 

  A nagyobbik ív sértetlen
  A nagyobbik ív sértetlen

  A leomlott íven már márciusban egy repedés keletkezett, miután egy nagy darab szikla levált róla az erős hullámverés hatására. 

   Az AFP szerint a Marokkó egyik emblémájává vált sziklaív elpusztulása további csapást mérhet az ország amúgy is csökkenő idegenforgalmára.

 • Bejelentette feloszlását a híres kanadai jazz-punk zenekar, a NoMeansNo. Egy ideje egy rövidebb szünetre mentek, ami hosszabbra nyúlt, majd feloszlásba torkollott. 
  A Wright fivérek zenekarától egyébként bőven lesz mit hallgatni, hiszen több mint 35 éven keresztül gyártották a lemezeket és szelték aktívan az autópályákat, Magyarországon játszottak fénykorában a Fekete Lyukban, majd később a Futó utcai West-Balkánban adtak teltházas koncertet, és az A38-on is felléptek pár éve. 
  Az utókornak marad 12 nagylemez és tengernyi kislemez, EP és koncertlemez. 

 • 14468525 10206004747198115 7926371754596331436 o
  Fotó: Béli Balázs

  Tudja mi történik a képen? Az ÓMI Zenés Színházának Egy csók és más semmi c. darab ózdi bemutatóján színészként szerepel a fél ózdi önkormányzat.

  Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere és Vitális István, egykori fideszes, jelenleg független önkormányzati képviselő és Szaka Attila az önkormányzat referense nyakig benne vannak a kultúrában.

  Szaka Kulhanek elnök urat, míg a polgármester és a képviselő a bírókat alakították.

  2016 van, Amerikában egyesével csomagolják a krumplit, az ózdi önkormányzat színházi darabban játszik.

  14372406 10206004761238466 4849978836104554179 o
  Fotó: Béli Balázs