Eszter, Eliza
14 °C
19 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A három legfontosabb elem egy ajtó, a Hold the door! kiáltás és egy vendégszereplő a 24.hu videójából.

 • Meghalt Sally, az ohiói Columbus állatkertjének 34 éves nőstény orángutánja. Az állatkert közleménye szerint Sally az elmúlt években többször orvosi segítségre szorult: súlyos légzési rendellenességek kínozták. Az orvosok szerint ez is hozzájárulhatott a tüdőgyulladásához. A puccos hercegnőnek (sassy princess) is becézett állat múlt szombaton halt meg.

  13064559 10153687910562106 2378335799540555208 o
  Fotó: Amanda Carberry / Columbus Zoo and Aquarium / Facebook

  A szumátrai orangután különösen veszélyeztetett faj, kevesebb mint 15 000 példány él belőle világszerte. Az állatkert képviselői megjegyezték, hogy az Észak-Amerikában fogságban tartott példányok átlagosan 28 évig élnek.

 • Június 16-19. között lesz Budapesten a Dunapest nevű rendezvény, ami azt jelenti, hogy a dunai helyszíneken többségében ingyenes zenei, színházi, filmes, képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramok lesznek. 

  Itt is bulizhatunk majd
  Itt is bulizhatunk majd

  A német Julius Popp formációnak szöveget formáló a vízesés installációjával nyit a fesztivál, a lehulló vízcseppek „folyékony” magyar szavakat formálnak majd, amiket egy algoritmus választ ki. Így fog kinézni majd:

  A Duna nemcsak helyszíne, hanem témája is a fesztiválnak: a BUPAP sétáján például Dunajcsik Mátyás író, költő mutatja meg, hol volt a város világítótornya (ezen a sétán mi is jártunk már), a Design Terminál City of Design sorozatának részeként pedig egy hajón lesz a város és víz kapcsolatát körüljáró beszélgetés. Sőt, a felújított Hullám Csónakháznál a TECHNIKA1 Nyitott Műhely és az Amatőr Hajóépítők Közössége tart közös hajóépítő workshopot: az itt készített hajókat haza is lehet majd vinni. Részletes program itt

 • A komárom-esztergom megyei Súr településen Faluszépítő Napot hirdettek, melynek keretében önkéntes felajánlások alapján ültettek virágot és fát. Az iskolások versei és az óvodások műsora után dr. Sólyom László volt köztársasági elnök köszöntötte röviden az egybegyűlteket - írja olvasónk.

  De a lényeg ekkor jött, ugyanis Sógorka Miklós polgármesterrel együtt elültették a falu központjában, közvetlenül a Beíró Helyiség előtt az új díszgalagonya fát, a korábbi 100 éves, betegség miatt kivágott gesztenyefa helyére.