János, Pál
17 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Oxfordi Egyetem Machine Intelligence Research Institute-jának kutatói arra voltak kíváncsiak, nagyjából mikor jön el az idő, amikor a robotok már jobban teljesítenek majd az embernél egyes szakmákban. Ehhez megkérdeztek 352 kutatót, akik a mesterséges intelligencia fejlesztésén dolgoznak, és a válaszaik alapján készítettek egy becslést. 

  A jóslat szerint a mai felnőttek közül tényleg csak a legegyszerűbb pozíciókban dolgozóknak van félnivalója a robotoktól: a mosodai alkalmazottakat, a kiskereskedelmi dolgozók egy részét, és a kamionsofőröket 50 százalékos valószínűséggel akár 15-20 éven belül kiválthatják a gépek, de a komplexebb munkakörökben (pl. sebész, matematikus) ehhez még több évtized kell elteljen. 

  A mesterséges intelligencia-kutatók egy New York Times bestseller megírását nem tartják túl nehéz feladatnak egy fejlett számítógép számára, talán igazuk is lehet (elég ha a Szürke ötven árnyalatára és hasonló könyvekre gondolni), a saját munkájukat viszont még jó darabig nem féltik az általuk létrehozott gépektől: a mesterséges intelligencia fejlesztését fogják szerintük legutoljára átvenni a robotok, a következő lépés már a teljes munkaerőpiac automatizációja lesz. 

   (BBC)

 • Szörnyű dolog történt a hétvégén Norvégiában: a környéken futó emberek vették észre szombaton, hogy valaki megrongálta Eigersund község büszkeségét, a Trollpikken nevű, pénisz alakú sziklát.

  Remek dolog történt a hétvégén Norvégiában: a helyi közösség villámgyorsan összefogott a vandálok ellen, és vasárnapig már több mint ötszázan gyűjtöttek össze közel 90 ezer norvég koronát, vagyis majdnem 3 millió forintnyi pénzt azért, hogy a jellegzetes szikla újra régi pompájában meredezhessen Eigersund ege felé.

 • Bill Ward a Reverb.com online hangszeráruháznak adott interjút, amiben bemutat pár hangszert abból a tíz raktárból összelapátolt gyűjteményéből, amitől most megválik az oldalon keresztül.
  Ward azt szeretné, ha a hangszerek aktív zenészekhez kerülnének, és nem mondjuk egy múzeumba. 
  Aki szeretné feldobni a falait pár ereklyével, annak jó hír, hogy Ward a Black Sabbath-lemezeken és -koncerteken használt dátumozott dobbőröket is el fogja adni. 

 • Vasárnap két hullámban áztatott el minket az ég, a délutáni áldást megörökítette az Időkép meteorológiai ballonja. A kamerákkal és mérőszondával felszerelt ballon a Balaton keleti csücskénél lőtte ezeket a hihetetlen képeket.

  Mint írják, azt a pillanatot kapták el, amikor

  szinte kirobban a zivatarláncot kísérő, pengeéles fellegek alól a zuhogó, esetenként jéggel keveredő eső a víztükör felett.

  Az összes képet itt lehet megnézni, grátisz van egy videó is arról ahogy 30 kilométeres magasságban a ballon már nem tud tovább tágulni, és felrobban a sztratoszférában.