Beatrix, Erna
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Cinefix már egy ideje készít 8bites (vagy 16bites) pixelfeldolgozásokat mozifilmekről, amik ettől úgy néznek ki, mintha retró videojátékok lennének. Most a Leonardo DiCapriónak Oscart érő A visszatérőt dolgozták fel úgy, mintha egy old school játék lenne.

 • A feladatunk az, hogy megvédjük a nőkről kialakult képet

  – indokolta meg Laure Zongo, Burkina Faso női jogokért és ügyekért felelős minisztere, hogy 2016-ban miért tiltja be a Miss Bim-Bim versenyt. A nagy fenekű nőknek rendezett szépségverseny Zongo szerint rossz képet sugároz az ország nőiről, valamint túlságosan szexista. Főként az eseményt hirdető plakátokat kezdte ki, melyeken két nő áll – a miniszter szerint – kéjes pózokban, talpig felöltözve.

  A Miss Bim-Bim szervezője, Hamado Doambahe viszont azt állítja, hogy a verseny célja nem a nők tárgyiasítása, hanem az, hogy egy sokkal természetesebb testképet sugározzanak. Doambahe szerint a nyugat-afrikai nők testalkatával nem foglalkoznak a divattervezők, de az eseménnyel felhívhatják a figyelmet a nagyobb hátsóval rendelkező nőkre.

  (Reuters)

 • Van egy fotópályázat (Comedy Wildlife Photography Awards), ahol az év legviccesebb állatos fotóját keresik. Most indult a nevezés (október elsejéig tart), de már ki is adtak egy válogatást az első körben beküldött képekből. 

  Valószínűleg pont azért, mert a szervezők is érzik, hogy teljesen mindegy ki nyer. Mindegyik kép egyformán vicces önmagában is. Tavaly amúgy 1500-at neveztek.

  Itt van például egy visítva röhögő gepárd:

  Hogyan dönti el a zsűri, hogy mitől viccesebb, mint mondjuk ez a napernyő alatt hűsölő kenguru? 

  Na, ugye.

  Kattintsanak tovább a galériára! Van itt minden, a mosolygó rókától kezdve, az orrát túró gorillán át a hallal bénázó pelikánig!

 • Aki látta az Amerika kapitány: Polgárháborút, az talán egyetért abban, hogy a repteres jelenet volt a legjobb, de minimum leglátványosabb. Itt esett egymásnak az összes hős, és harcoltak a végsőkig. Na, ha valaki azt hitte, hogy ezt tényleg egy reptéren vették fel, az nagyon meg fog lepődni a most megjelent kulisszák mögötti kisfilmtől.