Előd
5 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Smithsonian Nemzeti Állatkert nőstény óriáspandája egy tenyésztési megállapodás miatt, jövő év elején hagyja ott szülőhelyét. Ennek lényege, hogy a washingtoni állatkertben született pandáknak 4 éves korukig Kínába kell menniük, hogy később részt vehessenek egy tenyészprogramban.

  A 3 éves Bao Bao az első panda, aki életben maradt 2005 óta, így értelemszerűen kiemelt figyelmet élvezett az állatkertben. A látogatók imádták, növekedését pedig livestreamen is követhették a pandák szerelmesei. 

  Az állatkert állatgondozásért felelős társigazgatója azt mondta, szomorú, hogy a panda elhagyja őket, de örülnek, hogy ő is hozzájárul majd az óriáspandák populációjának növeléséhez.

  (Reuters)

 • Ha nem, akkor felfrissítjük az emlékezetét: arról az új ötfontosról van szó, amit éppen egy hete adtak el 80 100 fontért, csak mert AK 47-el kezdődött a szériaszáma.

  Az eladó, Gareth Wright öröme azóta valószínűleg teljesen elmúlt, mert hiába írta oda, hogy csak komoly liciteket kér, úgy tűnik, a nyertesé éppen pont nem volt az. Wright az eladást követő napon írt a vásárlónak, aki azt válaszolta, ő egy drogdíler és

  még nem tud fizetni, mert egy kokainszállítmányra vár.

  A férfi természetesen gyerekesnek tartja a dolgot, főleg egy felnőtt embertől. Ennyi erővel mondjuk azt is gyerekesnek tarthatná, hogy valaki ennyi pénzt fizet egy bankjegyért, csak mert AK 47-tel kezdődik a szériaszáma.

  Wright megkereste az eBayt az ügyben, akiknek ugyan van szabályuk a nem fizető vevőkre, de ettől még nem kényszeríthetik a vevőt a tranzakcióra. Wrightnak azt ígérték, külön csapatot állítanak rá az ügyére.

 • Közös videó mindenféle sukársággal, csak a bulák hiányoznak belőle. Úgysem mered megnézni.

 • Nem is olyan rég posztoltunk egy mókás ingatlanprojektet, ahol a honlapon szereplő térképen nagyon alaposan bemutatták a környéket, csak épp a vasút tűnt el róla valahogy. Erről jutott eszébe egy kedves olvasónknak, hogy van egy másik cég is ugyanezt csinálja. Azzal a különbséggel, hogy a Hermina projektje "csendes mellékutca" ide vagy oda, tényleg a vasút mellett van:

  hermina streetview
  Fotó: Street View

  Ők amellett, hogy kiradírozták a térképről a vasutat (legalábbis a közeli szakaszokat, aminek köszönhetően furcsa zárványok jöttek létre távolabb), a Szuglói és a Rákospalotai körvasút sort is sikeresen elvarázsolták.