Rózsa
17 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Fotó: Youtube (Demi Lovato: Really Don't Care

  Most kezdik felkapni a Quartz cikkét, ami a rengeteg mai popszámban hallható, úgynevezett Millennial Whoop (legyen mondjuk Ezerévi kurjantás) elterjedését elemzi: a lényege, hogy mostanában tucatnyi dalban lehet felfedezni ugyanazt az elemet, amikor egy adott hangköz, a kisterc két hangja közt ugrál, jellemzően woa-woa vagy épp oú-oú felkiáltásokkal. Ha ezt most elsőre nem érti, semmi gond, itt a Quartz rövid videója, de ha egyszerűbb elindítania, itt van a Youtube-verzió:

  Az, hogy nagyon hasonló elemekből épülnek a popszámok, nem ismeretlen dolog: a The Axis Of Awesome nevű zenés-vicces csapat többször is bővítette azt a dalát, ami arról szól, hogy ugyanaz a négy akkord az alapja tucatnyi popszámnak - amiket végül össze is fűznek egy dalba:

 • Kép: YouTube

  A Délkelet-kínai Nancsangban egy éjszaka alatt bontottak le egy felüljárót 68 markológéppel, amik ezen a drónvideón olyan jól néznek ki munka közben, mintha csak zongorahúrokat néznénk játék közben:  

  A városban 1,8 millióan laknak, ezen a szakaszon pedig óránként 5 ezer autó is végighajt, a felüljáró pedig semmit sem enyhített a forgalmon - ezért inkább lebontották és remélik, hogy az év végére elvileg elkészülő, ugyanezen az útvonalon járó kettes számú metróvonalra átszoknak az emberek (forrás és további képek itt).

 • Mert augusztusban még este hétig jár a Zugligeti libegő, de szeptembertől csak este hatig - szóval igyekezni kell, ha munka után még libegővel akarunk felmenni rétesezni vagy Erzsébet-kilátózni. Minden nap 10-kor indul, de a következő hónapokban egyre korábban zár, a pontos nyitvatartást itt tudja böngészni.

  Fotó: Szilli Tamás / Index
 • Egy 16 éves angol lány azért lett öngyilkos, mert attól félt, hogy az Instagramon szétszedik a kommentelők egy rasszista fotója miatt, írja a The Sun. A Birmingham közelében élő Phoebe Connop rendszeresen csetelt egy ázsiai fiúval. A lány egy barátaival folytatott zárt beszélgetésben azonban viccből kirakott egy képet magáról, amin a bőrét besötétítette, és fejkendőt is photoshopolt magára. A képhez azt írta: "Valószínűleg így kéne kinéznem ahhoz, hogy a szülei elfogadjanak". A képet a lány egyik haverja kirakta az Instagramra. A lány nem tudta elviselni a szégyent, és nagyot csalódott a haverjában, aki szétküldte a képét. Attól is tartott, hogy a közelében élő ázsiai közösség emiatt támadni fogja. A profi ambíciókkal is rendelkező kiváló tornászlány ezért inkább az öngyilkosságot választotta. 

  Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben valaki másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.