Sára, Márió
-12 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 15542106 671306113042533 2032392005443935481 n?oh=164eaca8dac00e

  A NIF Zrt. egy látványos animáción mutatta be, hogy néz majd ki a 62 kilométeres autóút. Az építkezés februárban kezdődik, a tervek szerint 2019 őszén már használhatjuk. A zsúfolt, sok településen áthaladó 44-es főút forgalma terelődik majd át a kétszer kétsávos gyorsforgalmi útra. A sebességhatár 110 km/óra lesz, így Békéscsaba akár 45 perccel is közelebb kerülhet Kecskeméthez és Budapesthez.

 • Lengyelországban hamarosan digitális okmányokkal váltják fel a hagyományos papíralapúakat, igazoltatásnál elég lesz felmutatni a mobilt, benne a személyivel, jogosítvánnyal vagy az autó papírjaival.

  A digitális dokumentumok egyelőre csak opcionálisak lesznek, aki a hagyományos okmányoknál maradna, megteheti.

 • Már tavaly augusztus óta létezik, de én csak most fedeztem fel azt a Twitter-fiókot, ami zseniálisan ötvözi az ismeretterjesztést a fáradságmentes, automatizált adatfeldolgozással.

  A Hubble Live nevű csatorna tulajdonképpen nem tesz mást, mint folyamatosan kiírja, hogy éppen ki dolgozik a távcsővel, pontosan melyik eszközt használja, és mit néz vele. Sajnos a posztokban szereplő fényképek nem az épp aktuálisan látott látványt mutatják, hanem csak a figyelt területet, egy-egy korábban készült asztrofotó segítségével.

 • Emlékeznek még Anna Chapmanre? Ő az, akit az oroszok hősként ünnepelnek, igazi sztár exkém. Pedig az egykori orosz hírszerző annyira nem is volt jó a szakmájában. Az ilyenkor szokásos kamuházasságát és legendáját viszonylag jól fel tudta építeni, miután hozzáment egy mit sem sejtő brit férfihoz, de amikor már illegális hírszerzőként az Egyesült Államokban tevékenykedett, viszonylag hamar lebukott a társaival együtt

  Chapman (akinek az eredeti neve Anya Vaszilievna Kuscsenko) most Oroszországban celebkedik, pózol, instagramoskodik, és legalább úgy odavan Donald Trumpért, mint Németh Szilárd.