Adalbert
6 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hétfőn hajnalban egy igen részeg 29 éves férfi 17 parkoló autót és egy motort zúzott le a müncheni Oktoberfestről távozva, írja a Local német kiadása. A rendőrség becslése szerint több ezer eurós kárt okozott, de a pusztítás után úgy elfáradt, hogy még a helyszínen elfogtk.

 • Mansurt, a medvebocsot 2016 áprilisában találták egy orosz leszállópályán, 200 km-re Moszkvától. A személyzet örökbe fogadta, így most a maci a repülőtér császára:

 • kep

  Az Etixx-Quick Step bringásai ugyanúgy rezdülnek, a csapatmunka mellett önkéntelenül a koreográfiára is figyelnek. (via Cyclginhub

 • Alan Turing nevét elsősorban azzal kötik össze, hogy a második világháború során feltörte a német rejtjelkódokat, életét pedig a magyarul Kódjátszma címmel bemutatott filmben is feldolgozták.

  Azt azonban kevesen tudják, hogy Turing az 1940-es években sokat tett azért, hogy a számítógép olyan sokszínű hangszer legyen, amilyennek ma ismerjük. Ő töltötte fel az első hangjegyeket a számítógépbe, de dalt komponálni már nem akart belőlük. Ezt a munkát Christopher Strachey, matematikus végezte el. Az ő munkájának a gyümölcsét sikerült rekonstruálni.

  A megtalált felvétel frekvenciája közel sem volt tökéletes, ezért komoly munkára volt szükség ahhoz, hogy az eredetihez hasonló állapotba hozzák. Ezt Jack Copeland és Jason Long Új Zélandon végezték el, a végeredményt itt bárki meghallgathatja.

  (via)